KickStart Europe 2018: laatste trends & investeringen in de digitale infrastructuur

KickStart Europe 2018: laatste trends & investeringen in de digitale infrastructuur

Ga het jaar goed van start met KickStart Europe 2018: ontmoet de Europese DataCenter, Connectivity & Cloud industry op 24 januari 2018 Lees verder »

Op 3 hectaren 3 dagen alles voor de werkplek

Op 3 hectaren 3 dagen alles voor de werkplek

Op 24, 25 en 26 januari 2018 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de 20ste editie van de vakbeurs Facilitair plaats. Ieder Lees verder »

Innovatie geeft grip op (kosten) energiegebruik

Innovatie geeft grip op (kosten) energiegebruik

Veel enterprise datacenters zitten in een spagaat. Aan de ene kant neemt de vraag naar IT-diensten enorm toe, met alle gevolgen van Lees verder »

SDDC vereist integratie van IT en infra

SDDC vereist integratie van IT en infra

Op de IT-laag van het datacenter vinden grote veranderingen plaats. Ontwikkelingen die een duidelijke impact hebben op de technische infrastructuur van datacenters. Lees verder »

 
De Europese Unie (bron: FreeImages.com/Sašo Lukša)

Europese Commissie wil Europese HPC infrastructuur bouwen

De Europese Commissie wil één miljard euro investeren in nieuwe Europese supercomputers. Dit is volgens de commissie cruciaal voor het concurrentievermogen en de onafhankelijkheid van de Europese Unie (EU) in de hedendaagse dataeconomie.

AIC24 van Asperitas Computing

Asperitas brengt activiteiten rond restwarmte onder in nieuwe business unit

Asperitas, het bedrijf achter de Immersed Computing koeltechnologie brengt alle lopende en nieuwe projecten op het gebied van circulaire energie onder in een nieuwe business unit: Asperitas Energy Innovation (AsperitasEI). De afdeling richt zich op de ontwikkeling van projecten rondom het hergebruik van restwarmte uit datacenters. Deze projecten worden door Asperitas uitgevoerd in samenwerking met klanten en partners als energiebedrijven, publieke organisaties en cleantech startups.

Overname (bron foto: Pixabay / TeroVesalainen)

Vertiv neemt fabrikant van koelsystemen Energy Labs over

Vertiv neemt de Amerikaanse fabrikant van luchtbehandelingssystemen Energy Labs over. Met de overname versterkt Vertiv zijn positie op het gebied van thermisch beheer en koeling.

Het opsporen en uitschakelen van zogeheten comateuze servers kan al snel een forse energiebesparing opleveren (bron: FreeImages.com/Jorge Vicente)

Welke subsidies zijn beschikbaar voor de datacentersector?

De Nederlandse overheid heeft ook dit jaar weer meerdere regelingen om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen. Er zijn dan ook volop subsidiekansen voor de datacentersector. Om inzichtelijk te maken welke regelingen beschikbaar zijn voor datacenters, publiceert de Dutch Data Center Association (DDA) de factsheet “Subsidievisie voor datacenters 2018“. De factsheet is opgesteld in samenwerking met Hezelburcht subsidieadviesbureau. Daarnaast start de DDA een subsidiehelpdesk voor leden en partners.

Datacenter (bron: Pixabay / hrpixa)

Investeringen in traditionele IT-infrastructuur gestegen

De investeringen in traditionele IT-infrastructuur lopen al jaren terug, wat ondermeer te danken is aan de opkomst van de cloud. In het derde kwartaal van 2017 zijn de investeringen voor het eerst in jaren echter gestegen. Daarnaast is traditionele IT-infrastructuur nog altijd goed voor meer dan de helft van de totale wereldwijde investering in IT-infrastructuur.

Datacenter (bron: FreeImages.com/Whrelf Siemens)

‘Gebruik van lithium-ion-gebaseerde UPS-systemen stijgt in 2018 fors’

Datacenters gaan in 2018 fors meer gebruik maken van uninterruptible power supply (UPS) systemen met lithium-ion accu’s. Ondermeer techgiganten als Google, Amazon, Microsoft, Facebook and Hewlett-Packard Enterprise (HPE) omarmen naar verwachting de technologie.

Een datacenter (bron: FreeImages.com/Erik Araujo)

Datacenterbeveiliger Workrate treedt toe tot Dutch Data Center Association

Workrate treedt toe tot de brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA). Workrate is gespecialiseerd in beveiligingsdiensten voor datacenters.

Asperitas opent datacenter pop-up showcase locatie in Frans TIER IV datacenter

Asperitas heeft in december 2017 een Immersed Computing showcase locatie in Frankrijk geopend in samenwerking met een lokale partner. Een Immersed Computing AIC24 module is geïnstalleerd in een TIER IV datacenter omgeving en zal als showcase voor de Franse markt dienen. Het datacenter bedient een wereldspeler uit de financiële industrie. De pop-up showcase locatie zal open zijn voor bezoekers tot eind februari 2018.

Legrand, Minkels en Raritan richten gezamenlijk datacenterteam op

Minkels, Raritan en hun moederbedrijf Legrand gaan zowel in Nederland als België één datacenterteam oprichten, dat onder de naam ‘Legrand Data Center Solutions’ gaat opereren. De bedrijven willen klanten hierdoor kunnen bedienen met een breder portfolio aan datacenteroplossingen.

KickStart Europe 2018: laatste trends & investeringen in de digitale infrastructuur

Ga het jaar goed van start met KickStart Europe 2018: ontmoet de Europese DataCenter, Connectivity & Cloud industry op 24 januari 2018 in Amsterdam RAI.