s-MEXT: volgende stap in koeling

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alklima heeft haar programma klimaatsystemen voor data- en IT-centers verder uitgebreid. Nieuw is het s-MEXT-systeem voor kleine en middelgrote technische- en serverruimtes. Het s-MEXT systeem wordt aangesloten op een of twee buitenunits. De bescheiden afmeting vereenvoudigt de integratie in IT-centra zonder in te leveren op kW per vierkante meter.

De s-MEXT wordt geleverd in drie behuizingsgroottes met vermogens van 6 - 22,5 kW met één buitenunit en vermogens van 38,8 - 42,4 kW met twee buitenunits. Bijzonder praktisch voor de installateur en onderhoudsmonteur is de toegankelijkheid van alle componenten aan de voorzijde van de kast. Omdat aan technische, server- en IT-ruimten steeds hogere eisen worden gesteld, is bij het ontwerp van de s-MEXT niet alleen aandacht aan het koelen, maar ook aan het verwarmen, bevochtigen en ontvochtigen besteed. Het systeem is als Plug & Play-oplossing ontwikkeld voor een snelle en eenvoudige installatie en ingebruikname.

Voor de luchtstroomconfiguratie biedt het systeem standaard twee opties: downflow of upflow. Bij de downflow-variant wordt de lucht aan de bovenzijde van de kast aangezogen en onder de verhoogde vloer van de serverruimte uitgeblazen In upflow-uitvoering wordt de lucht aangezogen via de openingen onderaan de deuren van de luchtbehandelingskast en daarna de ruimte ingeblazen. Bij het ontbreken van een verhoogde vloer bestaat de mogelijkheid om via een optioneel plenum onder het apparaat de lucht over de vloer van de ruimte te verdelen.

De kast is uitgevoerd met 1 of 2 EC plug ventilatoren. Voor de regeling van hun toerental kan worden gekozen voor een constant toerental of variabel toerental volgens de behoefte dan wel voor een (optionele) constante volumestroom of constante druk in de verhoogde vloer.

Standaard veiligheidsfuncties zijn verder de waterleksensor, rook- en branddetector en het G4-luchtfilter met drukverschilbewaking.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.