Eerste hulp voor Europa-Park in Rust

fri192008900

Rittal levert computerruimte in slechts zes weken

Rittal ondersteunde het Europa-Park in Rust bij het opbouwen van een nieuwe computerruimte. Nu zijn de modernste IT-systemen klaar voor de seizoenstart op 6 april om de beschikbaarheid van attracties en kassasystemen te garanderen.

In 2018 hielp Rittal bovendien om in slechts zes weken tijd een container-computerruimte in gebruik te nemen.

IT voor meer dan 5,6 miljoen bezoekers

Gillend in de achtbaan of dromerig genieten van een romantische cruise op een rivier – het Europa-Park in Rust heeft voor elke smaak een passend aanbod. Duitslands grootste attractiepark biedt op een oppervlak van zo’n 950.000 m², ongeveer even groot als 130 voetbalvelden, meer dan 100 attracties, 18 themagedeeltes en dagelijks een showprogramma van 23 uur. Achter de schermen zorgt een betrouwbare computerruimte ervoor dat de spanning bij de jaarlijks meer dan 5,6 miljoen bezoekers aanwezig blijft. Om de processen in het park ook in het hoogseizoen niet tot stilstand te laten komen, plande de exploitant de bouw van een nieuwe computerruimte. Voordat dit project kon worden gestart, moest eerst een noodsituatie worden opgelost.

Rittal biedt eerste hulp

Door een schadegeval in 2018 moest één van de centrale computerruimten worden uitgeschakeld. De deskundigen van Rittal kregen de opdracht snel een oplossing te vinden om de uitval van de computerruimte op te vangen.

Rittal vond het antwoord in de vorm van een IT-container die op het terrein van het attractiepark werd geplaatst. De Rittal Data Center Container (RDCC) is een computerruimtecontainer van sterk veiligheidsstaal. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde en voorgeconfigureerde componenten voor IT-koeling, stroom- en noodstroomvoorziening en voor de bewaking vermindert de implementatietijd aanzienlijk. In de praktijk wordt een IT-container geleverd op een dieplader en geplaatst op het terrein of in een bedrijfshal. Daarna worden alleen nog aansluitingen voor stroom en netwerk aangebracht en de benodigde servers ingebouwd. Het voordeel van het mobiele systeem is bovendien dat de container in geval van modificatiewerkzaamheden snel op het terrein zelf kan worden aangepast.

“Of het nu gaat om een noodsituatie, snelle opbouw of uitbreiding van servercapaciteit – met onze gestandaardiseerde, modulaire computerruimtearchitecturen en containers beschikken ondernemingen binnen enkele weken over een turnkey serverruimte. Server, netwerk en storage worden meegeleverd en zijn al geconfigureerd. Op die manier ondersteunen wij ondernemingen bij het snel opbouwen van eenvoudig schaalbare en betrouwbare IT-infrastructuren“, aldus Martin Kipping, Vice President Global Datacenter bij Rittal.

Investeren in betrouwbare IT

Op basis van de goede, op partnerschap gebaseerde samenwerking besloot het Europa-Park om met de deskundigen van Rittal een nieuwe computerruimte te bouwen. Hiervoor werd eerst een geprefabriceerd betonnen gebouw neergezet waarin Rittal de benodigde componenten zoals veiligheidsruimte, IT-racks, koeltechniek, power en noodstroomvoorziening inbouwde. Dit resulteerde in een modulaire en betrouwbare computerruimte die ook toekomstige eisen en uitbreidingen van het attractiepark flexibel ondersteunt.

fri172011400-615x341

“De snelle en ongecompliceerde samenwerking met Rittal overtuigde ons, zodat wij na de ervaring met de eerste IT-container ook een nieuwe computerruimte met Rittal bouwden”, aldus Andreas Keffer, Directeur IT, Europa-Park.

De Rittal Data Center Container (RDCC) is een computerruimtecontainer van sterk veiligheidsstaal. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde en voorgeconfigureerde componenten voor IT-koeling, stroom- en noodstroomvoorziening en voor de bewaking vermindert de implementatietijd aanzienlijk.

Het Europa-Park Rust - Duitslands grootste attractiepark biedt op een oppervlak van zo’n 950.000 m², ongeveer even groot als 130 voetbalvelden, meer dan 100 attracties, 18 themagedeeltes en dagelijks een showprogramma van 23 uur.

Dossiers