Nieuw monitoring- en managementsysteem verbetert de fysieke veiligheid van Edge

Schneider Electric kondigde het nieuwe APC NetBotz Monitoring- en Managementsysteem aan voor een verbeterd management en een betere monitoring en controle van IT-omgevingen. De nieuwe tool van NetBotz omvat de NetBotz Rack Monitor 750 en de NetBotz Camera Pod 165.Verder bouwend op 20 jaar innovatie in de monitoring van datacentra en IT-omgevingen, introduceert de NetBotz 750 een krachtig nieuw softwareplatform en een vereenvoudigd sensorbeheer als de eerste verdedigingslijn tegen IT-downtime. Het systeem werd ontworpen om It-professionals de nodige visibiliteit en monitoring te bieden die nodig is om het hoofd te bieden aan fysieke bedreigingen en omgevingsrisico’s voor Edge-datacentra, zoals hitte en vocht, waterlekken, rook en vuur, evenals diefstal en toevallige fouten door mensen met toegang tot de fysieke infrastructuur. Het betreft een EcoStruxure Ready-apparaat. Op die manier kunnen meldingen en sensorgegevens van verschillende NetBotz-monitoringeenheden centraal worden beheerd in het in de cloud-gebaseerde DCIM-platform, EcoStruxure IT.

“IT-infrastructuur is de voorbije jaren zo weerbaar geworden dat mensen soms vergeten hoe belangrijk te omgeving is”, aldus Ron Catanzaro, Vice President van Rack Systems en NetBotz, Schneider Electric. “Met de huidige verspreiding van Edge-netwerken wordt IT vaak gebruikt in atypische computerlocaties. Daar komen veel mensen voorbij, en zijn er onvoorspelbare omgevingsomstandigheden. Daarom is het van cruciaal belang om sensing, toezicht en toegangscontrole in te voeren. De nieuwe generatie van NetBotz is de oplossing om deze sterk gespecialiseerde omgevingen te beschermen.”

Organisaties verliezen tot wel $100 miljoen per jaar aan downtime, volgens Infonetics Research, en gebruikelijke omgevingsrisico’s zoals lekken, hitte en vocht zijn goed voor 11 procent van alle datacentrapannes op een kalenderjaar.

De nieuwe generatie bouwt verder op de allerbeste beveiliging en omgevingsmonitoring van het huidige NetBotz-productgamma en omvat de volgende kenmerken:

  • Geïntegreerde bewaking, sensing en toegangsbadgecontrole die slechts een enkel IP-adres vereisen vereenvoudigen het beheer en versnellen de installatie;
  • Nieuwe high-definition camera’s voor lage belichting zorgen voor de verbeterde visibiliteit die nodig is om bedreigingen voor unieke Edge-datacentra te beperken;
  • Opnames van videobeelden gebaseerd op meldingen zoals gedetecteerde beweging of een geopende deur beperken de complexiteit van het beheer van de bewakingsbeelden;
  • Een combinatie van toegangsbadgecontrole en videobeelden garandeert een auditspoor dat organisaties helpt om conform te blijven met de verschillende normalisatie-instellingen
  • Native ondersteuning voor draadloze sensoren versnelt de installatie en maakt komaf met de strakke kabelinfrastructuur die doorgaans vereist is bij omgevingsmonitoring.

De NetBotz Rack Monitor 750 en Camera Pod 165 zijn nu beschikbaar. De NetBotz 250, die werd gelanceerd in oktober 2016, blijft bestaan als de basisoplossing voor omgevingsmonitoring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.