CyrusOne breidt uit in Nederland met next-gen datacenter

CyrusOne

De Amerikaanse datacenterexploitant CyrusOne heeft 6,3 ha grond gekocht van SADC, voor de ontwikkeling van een nieuwe data center campus op PolanenPark. CyrusOne zal 33.445 m2 ontwikkelen met een geschatte capaciteit van 72 MW, verspreid over twee gebouwen. Het iconische datacenter is direct gelegen aan knooppunt Rottepolderplein, op tien minuten afstand van Schiphol en vijftien minuten van Amsterdam.

Tesh Durvasula, President Europe van CyrusOne:"Het succes van CyrusOne is mede te danken aan de modulaire aanpak die een goede oplossing blijkt om klanten van hoogwaardige datacenters te voorzien. Snel en tegen lagere kosten.  We zijn verheugd om in samenwerking met het SADC-team onze uitbreiding in Nederland voort te zetten om voor onze cloudklanten een ​​ultramoderne datacentercampus op PolanenPark te ontwikkelen.”

Reinoud Fleurke, Manager Gebiedsontwikkeling SADC: "Sinds enkele jaren werkt SADC nauw samen met Amsterdam Airport Area en GreenIT Amsterdam om internationaal concurrerende proposities voor datacenters te ontwikkelen. We zijn blij dat we CyrusOne een plaats kunnen bieden en tegelijkertijd bijdragen aan de duurzame groei van de datacenter sector en de digitale economie.”

Dit is de tweede grote uitbreiding voor CyrusOne in Nederland. In oktober werd bekend gemaakt dat CyrusOne een strategisch partnerschap heeft afgesloten met Agriport A7 (40 km ten noorden van Amsterdam in Middenmeer) voor de ontwikkeling van een 270 MW multi datacenter campus op een kavel van 33 ha.

Duurzaamheid

SADC en stichting Green IT Amsterdam werken al sinds 2016 samen aan de ontwikkeling van duurzame datacenters in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Het datacenter op PolanenPark wordt gebouwd volgens de laatste standaarden en is onderdeel van het GreenIT project CATALYST. CyrusOne zal de komende periode samen met onder andere SADC, gemeente Haarlem, Provincie Noord-Holland, Waternet en Alliander DGO concreet onderzoek doen naar de haalbaarheid van aanleg van een warmtenetwerk in Haarlem. Daartoe zijn partijen een samenwerking aangegaan in het kader van het MRA Warmte en Koude programma.