Datacenter.com upgradet vermogen AMS1 datacenter

Datacenter.com

Datacenter.com heeft de eerste stap in de tweede fase van uitbreiding van het AMS1 datacenter afgerond, door het upgraden van het vermogen naar 10 MW. Deze expansie is de tweede grote aankondiging, na het openen van het datacenter in januari van dit jaar. Het bedrijf gelooft dat deze verbetering zal zorgen voor verdere groei van hun klantenbestand en verdere uitbreidingen mogelijk zal maken.

“We zien problemen met de beschikbaarheid van energie in de Amsterdamse regio, wat zorgt voor hoofpijndossiers binnen onze bedrijfstak”, zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “Het afronden van deze upgrade geeft een goede richting aan het oplossen van dit probleem, doordat we verdere groei beschikbaar maken voor onze klanten.”

Op dit moment kan het stroomtekort in Amsterdam een zeer negatieve invloed hebben op de werkomstandigheden binnen de datacentergemeenschap. Het beperkt de groei van de bedrijfstak, een bedrijfstak die aan de ene kant enorme stroombehoefte heeft, maar ook een lange lijst heeft van bedrijven die in de stad willen uitbreiden of hun deuren openen. Dit zorgt voor zowel banen als meer
financiële mogelijkheden.

Door het zekerstellen van de 10MW verbinding kan Datacenter.com verder colocatieservices aanbieden, een vitaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Geen grap: zonder dergelijke verbeteringen kan Amsterdam het aantal bedrijven dat de stad kiest als standplaats, zien verminderen of geheel zien verdwijnen.

“Onze continue groei in Amsterdam laat de sterke vraag naar een datacenter van hoge kwaliteit, met flexibele en high density colocatiemogelijkheden”, voegt Steman toe. Het Datacenter.com Amsterdam AMS1 datacenter bevindt zich op het
bedrijventerrein in Amsterdam Zuid-Oost. Deze locatie heeft een van de hoogste concentraties van glasvezelverbindingen ter wereld. Het AMS1 datacenter heeft de beschikking over 5.000 m2 van beschikbare colocatieruimte. De continue snelle groei van het datacenter maakte het duidelijk dat de enige oplossing voor hun uitdaging het toevoegen van extra stroom was, betrouwbare stroom.

Zelfs met de zeer beperkte beschikbaarheid van extra stroom in de regio Amsterdam, heeft de uitbreiding van de verbinding van AMS1 nu al een positieve impact. Klanten, zoals cloud service providers, multinationals, mediabedrijven en vele MKB-bedrijven, hadden al de mogelijkheid om high density cabinets te gebruiken. Nu, met de upgrade, is het voor hen mogelijk om nog verder te groeien,
nu de beperkingen uit het verleden verdwenen zijn. Steman gaat verder: “Onze flexibele colocatiemodellen bleken echt een schot in de roos bij onze klanten, we groeien sneller dan we hadden verwacht. Deze extra stroom is zeer welkom bij onze unieke, compleet neutrale, propositie in de Amsterdamse markt. We kunnen nu verder groeien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.