Biedt Wet Milieubeheer een heldere business case?

Over cost control en sustainability

De Wet Milieubeheer en de implementatie ervan zijn zeer actueel. Vanuit deze wet zijn bedrijven verplicht om maatregelen met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar door te voeren. Kostenvoordeel behalen, duurzaam ondernemen en voldoen aan de Wet Milieubeheer. Dat is een heldere business case. Op het IT Room Infra event gaan diverse sprekers in op de thema’s sustainability en cost control.

Namens Rittal houdt Frank Zegers van E4S Consult een presentatie waarin hij het BREEAM keurmerk bespreekt en de energie- en milieu­investeringsaftrek (EIA en MIA). In hoeverre bent u verplicht als mkb-bedrijf om hieraan te voldoen en hoe komt u in aanmerking voor deze investeringsaftrek? Dat wordt door de spreker toegelicht.

Benutting van restwarmte

Benutting van restwarmte uit datacenters is een grote kans en wordt elke dag relevanter. Na de interne efficiencyverbetering van de koeling kan energie-uitwisseling met de
omgeving een logische vervolgstap zijn in de verduurzaming van datacenters. André Zweverink van DE WIT datacenterkoeling toont u daadwerkelijk gerealiseerde projecten. Niet alleen hoe de projecten zijn ontstaan, maar hij gaat vooral in op waarom ze succesvol zijn.

Naast het duurzame aspect zijn er ook kosten en opbrengsten gemoeid met het gebruik van restwarmte. Wat levert u dit nu precies op? APAC Airconditioning is specialist op het gebied van het koelen van computerserverruimtes en grote datacenters. Martijn Kolk vertelt u graag dat het gebruik van restwarmte u meer oplevert dan alleen Euro’s.

Rise of Data

Jason Rylands van iNNOVO Cloud gaat in op cost control met de presentatie ‘The Rise of Data’. Hij constateert dat steeds meer bedrijven bij hun IT-infrastructuur voor een cloud
oplossing kiezen. Bij deze beslissing spelen de kosten voor aanschaf, opbouw en het gebruik van de geplande IT-omgeving een grote rol. Voor de CIO is het dan ook van groot belang dat er strategische mogelijkheden ontstaan. De IT-organisatie kan een op standaarden gebaseerde IT-infrastructuur aanbieden en daarnaast flexibel en snel reageren op de continue toenemende behoefte aan resources.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.