IP Visie kiest mediatoren Alticom in Roosendaal als locatie voor nieuw datacenter

De Brabantse connectiviteitsspecialist IP Visie betrekt binnenkort een nieuw datacenter. Als locatie hiervoor heeft zij strategisch gekozen voor de mediatoren van Alticom in Roosendaal. IP Visie zet daarmee haar ambitie als specialist op het gebied van secure connectivity kracht bij.

Roosendaal-27-min-206x300 Doordat ICT steeds belangrijker wordt, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun apparatuur veilig in een datacenter te plaatsen. De meeste datacenters bevinden zich echter in de randstad met een grote concentratie in en rond Amsterdam. IP Visie kiest bewust voor de mediatoren in Roosendaal, omdat er in West-Brabant veel vraag is naar een regionaal datacenter. Veel bedrijven vinden het handig om de files te vermijden en prefereren een datacenter in de buurt. Daarnaast biedt een groeiend aantal bedrijven diensten aan vanuit twee geografisch gescheiden datacenters, die op ruime afstand van elkaar staan. Dit om continuïteit te kunnen garanderen.

“Omdat de torens ooit zijn gebouwd om onder meer de communicatie tijdens rampen te verzorgen, is de stroomvoorziening en de veiligheid op deze locaties uitstekend geregeld”, zo licht Fouad el Hajjaj, directeur bij IP Visie, de keuze voor Alticom toe. “Daarnaast is Alticom een zeer prettige en deskundige partij om mee samen te werken.” Voor El Hajjaj is de belangrijkste factor echter, dat vanuit de mediatoren van Alticom glasvezelverbindingen van meerdere carriers te leveren zijn in combinatie met straalzenders, waardoor uptime garanties geboden kunnen worden van 99,999%.

Maarten Kippers, Sales Manager bij Alticom, spreekt van een uitstekende match tussen Alticom en IP Visie. “Bij IP Visie hebben ze diepgaande kennis van connectiviteit. Gecombineerd met onze expertise op het gebied van datacenters staat dat garant voor een uitstekende dienstverlening.” De verwachting is dat het nieuwe datacenter aan het eind van dit jaar volledig naar wens van IP Visie zal zijn opgeleverd.