ITB2 Datacenters, Solid Partners en TReNT ontwikkelen zakelijke glasvezel op bedrijventerrein in Deventer

ITB2 Datacenters, een Nederlandse aanbieder van regionale datacenters met vestigingen in Deventer en Apeldoorn, heeft in samenwerking met cloud services provider Solid Partners en kabelleverancier TReNT hoogwaardige glasvezel infrastructuur voor bedrijven ontwikkeld op industrieterrein Bergweide in Deventer. Onder de naam ‘Fiber Direct’ biedt het samenwerkingsproject snelle, 1GBps glasvezel aansluitingen. Het betreft 1-op-1 internetverbindingen die niet worden gedeeld met andere bedrijven.

ITB2 Datacenters verzorgt onder andere ‘de belichting’ van de fiber middels DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) technologie voor ‘Fiber Direct’, waarmee de kabel van TReNT wordt ingericht met dedicated, individuele glasvezelverbindingen voor bedrijven op bedrijventerrein Bergweide in Deventer. Middels de glasvezelverbindingen krijgen deze bedrijven tevens snelle toegang tot de datacenters van ITB2 in respectievelijk Deventer en Apeldoorn, voor bijvoorbeeld professionele huisvesting van hun ICT infrastructuur buiten de eigen kantoormuren of voor het inrichten van ICT back-up omgevingen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Verkoop van de glasvezelaansluitingen voor het Fiber Direct project verloopt via Solid Partners, een managed cloud services provider uit Deventer die vanuit ITB2’s datacenter omgeving managed diensten aan bedrijven in heel Nederland aanbiedt, waaronder VoIP internettelefonie, Office 365, online werkplekken, online back-up en ICT beveiliging.

“Solid Partners is in dit geval de contractpartij voor een klant,” zegt Jeroen Saris, Senior Consultant bij Solid Partners. “De glasvezel internetverbindingen van ITB2 Datacenters worden in hetzelfde contract meegenomen. Voor klanten biedt het als voordeel dat zij één aanspreekpunt hebben. Daarnaast hebben zij eventueel de optie om via de glasvezelverbinding een combinatie van benodigde IT diensten via deze snelle internetverbinding af te nemen. De colocatie oplossingen van ITB2 kunnen bijvoorbeeld voor legacy applicaties worden gebruikt, terwijl de managed diensten van Solid Partners worden ingezet voor nieuwe, cloud-gebaseerde toepassingen.”

Glasvezel ecosysteem Apeldoorn

Fiber Direct is niet het eerste glasvezelproject van ITB2 Datacenters. Eerder al ontwikkelde de Nederlandse colocatie provider een glasvezel ecosysteem op het industrieterrein De Ecofactorij in Apeldoorn. Op dit industrieterrein is een datacenter van ITB2 gevestigd met een energie-efficiënt design en een Power Usage Effectiveness waarde (PUE) waarde van 1,08 – een datacenter ontwerp dat internationale erkenning kreeg via de International Datacentres Awards (BroadGroup) en de DatacenterDynamics EMEA Awards.

In dit datacenter van ITB2 in Apeldoorn hebben verschillende enterprise organisaties hun IT infrastructuren ondergebracht, waaronder financials en bekende klantnamen zoals Sandd, InfoSupport, en Reesink Support. Alle bedrijven op het industrieterrein in Apeldoorn zijn inmiddels aangesloten op het ‘Ecofactorij Glasnet’ van ITB2. De ‘low latency’ glasvezelverbindingen tussen de kantoren van klanten en het datacenter zorgen er volgens ITB2 voor dat het lijkt alsof de IT infrastructuur van een klant in de eigen kantooromgeving draait.

Het Fiber Direct glasvezelproject in de regio Deventer biedt zowel ‘low latency’ oftewel hoge snelheid verbindingen met het datacenter van ITB2 in Deventer als het datacenter in Apeldoorn. De twee datacenters zijn namelijk – over een afstand van ongeveer 20 kilometer – middels multiple 10 Gigabit Ethernet interconnect dark fibers met elkaar verbonden. De interconnect verbindingen maken het mogelijk om bijvoorbeeld een twin datacenter concept met een spiegellocatie in te richten.

“De kwaliteit van de connectiviteit in een datacenter omgeving is enorm belangrijk voor de ervaring van colocatie klanten wanneer zij hun IT-omgeving oursourcen buiten de eigen kantoormuren,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “Zowel de connectiviteit via carriers en andere netwerken binnen de Nederlandse grenzen en internationaal, alsook de lokale connectiviteit tussen een datacenter en het eigen kantoor. Ons Fiber Direct glasvezelproject in Deventer in samenwerking met Solid Partners en TReNT, alsmede ons Ecofactorij Glasnet project in Apeldoorn laten zien dat wij het gehele connectiviteit vraagstuk voor gebruikers van onze colocatie datacenters belangrijk vinden – inclusief het inrichten van lokale connectiviteit op een performance niveau welke enterprises gewend zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.