Award voor Asperitas

Asperitas, ontwikkelaar van de cleantech datacenter technologie oplossingen op basis van Immersed Computing, heeft op 12 september een prestigieuze internationale award in ontvangst mogen nemen in Glasgow. De Global Game Changers Awards zijn in het leven geroepen om innovaties die de potentie hebben om de UN Global Goals op wereldwijd niveau te realiseren erkenning te geven.

De Haarlemse scale-up Asperitas heeft sinds 2014 aan een technologie gewerkt waarmee datacenters overal ter wereld de meest geavanceerde digitale applicaties kunnen faciliteren en tegelijkertijd flink energie kunnen besparen en zelfs energie kunnen leveren aan de omgeving op grote schaal. Verschillende organisaties in Europa gebruiken de technologie al, waaronder Vienna Scientific Cluster in Oostenrijk, 2CRSI in Frankrijk en EcoRacks in Eindhoven.

In Duitsland zal het LOEWE Instituut de oplossing van Asperitas gaan gebruiken voor wat High Performance Computing genoemd wordt. Het LOEWE Instituut is een samenwerking van Senckenberg Nature Research Society, Goethe-Universiteit in Frankfurt, Justus-Liebig-Universiteit en Fraunhofer Instituut. De onderzoekers van het LOEWE Instituut gaan geavanceerde hardware gebruiken voor biodiversity research.

De UN Global Goals zijn 17 doelstellingen die in 2030 bereikt moeten zijn. De doelstellingen zijn verdeeld over thema’s als ‘Climate Action’, ‘Industry, Innovation & Infrastructure’, ‘Clean Energy’ en ‘Economic Growth’.

De competitie is in het leven geroepen door The Herald en Innovators Magazine.

Immersed Computing faciliteit bij EcoRacks Datacenter, Eindhoven. © De Beeldredacteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.