Leden IT-Circle delen technologische innovaties tijdens eerste landelijk event

Vandaag vindt het eerste landelijke IT-Circle Event plaats op de Kromhout Kazerne in Utrecht. De aangesloten leden delen hun best practices op het gebied van blockchain, augmented reality, virtual reality, social robotics, sensoring, digitale transformatie en living labs. IT-Circles zijn samenwerkingsverbanden van grote IT-eindgebruikers die elkaar versterken middels kennissessies, expertise groepen, bedrijfsbezoeken, uitwisselingen en adviezen op het gebied van IT.

ICE BREAKING gaat over Innovatie; een dag voor de IT-Circle leden om elkaar te ontmoeten, te inspireren en best practices te delen. Maar vooral om Innovaties te ontdekken van de aangesloten organisaties. Het programma wordt geopend door de Olivier Sessink, Hoofd Innovatie en Onderzoek van het Ministerie van Defensie. De titel van zijn keynote is ‘Defensie en IT-innovatie: geschikt of ongeschikt?’ Olivier Sessink deelt in deze keynote hoe Defensie de IT-innovatie heeft georganiseerd en vertelt over de uitdagingen en de behaalde resultaten.

Daarna is er een uitgebreid programma met break-out sessies, onder andere: TU Delft – Green village Lab, UMC Utrecht – Op weg naar het digitale ziekenhuis, KNMI – Geoweb, ABNAMRO – Augmented Reality applicatie voor recruitment, KPN – De Digitale transformatie, Gemeente Utrecht – Blockchain voor armoedebestrijding, Defensie – Mixed Reality: fysiek trainen in een virtuele wereld, Signify – Li-Fi draadloos internet via licht, Philadelphia – Social Robotica, Rabobank – SurePay fraudebestrijding, Politie – Digitaal handhaven bij afleiding, Universiteit Utrecht – IT innovaties voor dieren, Waternet – Vaarwater app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.