NLDC kiest NL-ix voor het bouwen van connectivity grid tussen eigen Amsterdamse datacenters

NLDC en NL-ix bundelen hun krachten. NL-ix, de pan-Europese Interconnect Exchange, bouwt de komende maanden een connectivity grid voor NLDC, de grootste Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten. NLDC kan daarmee zijn klanten optimaal ontzorgen en een snelle, betrouwbare en veilige datacenter interconnectiviteit leveren. De bouw van de NLDC connectivity grid door NL-ix betekent een intensivering van de samenwerking.

NL-ix start per direct met de bouw van het optische netwerk voor NLDC. De ontwerpfase is inmiddels afgerond en nu volgt de implementatie van de netwerkbackbone, het opbouwen van het glasvezelnetwerk, het installeren van de netwerkapparatuur en het testen van de connectivity grid. sDeze maatwerk datacenterconnect-oplossing van NL-ix verbindt de locaties van NLDC in de regio Amsterdam direct met elkaar. In januari worden de eerste klanten op het nieuwe platform aangesloten.

Klanten volledig ontzorgen door colocatie en connectiviteit samen te brengen

Met het creëren van een eigen connectiviteitsoplossing speelt NLDC in op de wensen van klanten die ontzorgd  willen worden. Bedrijven die al vertrouwen op de datacenterdiensten van NLDC, kunnen nu ook de connectiviteit volledig uitbesteden aan de datacenterexpert. Bedrijfskritische systemen kunnen tegenwoordig niet meer zonder een goed redundant aangesloten connectivity grid. Met het nieuw te bouwen connectivity grid voorziet NLDC zijn klanten in een twin- of triple datacenter service, waardoor de uptime gegarandeerd wordt.

Hoge beschikbaarheid en korte leveringstijden

NLDC is nu in staat netwerkverbindingen met een hoge beschikbaarheid te bieden, omdat klanten kunnen kiezen om de interconnectiviteit van de datacenters via het eigen NLDC-netwerk te laten lopen. De leveringstijd van connectiviteitsdiensten kan daarmee aanzienlijk worden teruggebracht, van maanden tot weken.

Daarnaast kan de datacenterleverancier nu zelf voldoen aan klantspecifieke behoeften op het gebied van (low) latency, beveiliging en bandbreedte. Zo kan de uitwisseling van bijvoorbeeld financiële en persoonsgegevens tussen de NLDC Datacenters met minimale netwerkvertraging en encrypted plaatsvinden. De NLDC connectivity grid zal bandbreedtes ondersteunen tot multiple 100 Gb/s.

180828_NL-ix NL-DC contract 1 klein

“We waren op zoek naar een partij met kennis en ervaring op het gebied van datacenterconnectiviteit. Een partij die ons kan helpen bij het bouwen van een eigen netwerkbackbone die – net zoals onze twin en triple datacenteroplossingen – ook de redundantie biedt die klanten van ons gewend zijn,” zegt Rick van Fucht, Manager Connectivity bij NLDC. “We kijken enorm uit naar een intensievere samenwerking met NL-ix. Deze partner is een expert in het ontwerpen en inrichten van glasvezelnetwerken. Samen met NL-ix willen we bedrijven nog beter en sneller een totaalpakket aan datacenterdiensten kunnen aanbieden die perfect aansluiten op de specifieke behoeften vanuit de klant.”

“Deze verdieping van het partnership met NLDC ligt in lijn met de drie expertise-gebieden van NL-ix: Netwerk Interconnect, applicatie en cloud delivery en datacenter-interconnect. Binnen de samenwerking gaan we ons niet alleen bezig houden met het ontwerp en de implementatie van het netwerk. We gaan NLDC ook intensief ondersteunen bij pre-sales trajecten en het inrichten van netwerken voor specifieke klanten. Wij zijn blij met het vertrouwen dat NLDC in ons heeft als leverancier van datacenter-connectiviteit,” aldus Erik Barentsen, Senior Accountmanager bij NL-ix.

Meer over
Lees ook
Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Digital Realty en investeringsmaatschappij Blackstone hebben een gezamenlijke onderneming aangekondigd die vier hyperscale datacentercampussen in drie metropolen verspreid over Europa en Noord-Amerika gaat opzetten. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 7 miljard dollar en is gericht op het leveren van ongeveer 500 m1

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

De vereniging NLconnect groeit naar 85 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1