CBRE: ‘vraag naar Europese colocatie bereikt recordniveau’

De Europese colocatiemarkt voegde in de eerste helft van 2018 95MW capaciteit toe, en er zou voor het einde van het jaar nog eens 82MW kunnen worden toegevoegd, aldus onderzoek van  vastgoedspecialist CBRE.

Het nieuws zal niemand verbazen: sinds enkele jaren is de datacentermarkt in Europa exponentieel gegroeid, gevoed door de grote cloudproviders die het merendeel van alle nieuwe capaciteit voor zich opeisen.

In de eerste helft van het jaar stroomden beleggers opnieuw naar de hubs van datacenters in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs, die de prijzen omlaag dreven voor ontwikkelaars die graag nieuwe faciliteiten wilden bouwen.

Talloze acquisities – waaronder die van Data4 door Axa Investment en Evoswitch door Iron Mountain – evenals hernieuwde investeringen in het nu in meerderheid Chinese Global Switch, zijn een veelbetekenend teken van beleggersvertrouwen.

De take-up op de vier markten bedroeg 51 MW, waarvan 30 MW in Londen en Frankfurt. 87MW aan capaciteit werd op het hele continent verhuurd, wat volgens CBRE de vorige records overtreft. De organisatie verwacht dat $ 1,3 miljard aan CapEx nodig zal zijn om alle projecten in ontwikkeling in 2018 te realiseren.

Bron: DatacenterDynamics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.