Uptime Institute: datacenters offeren betrouwbaarheid op voor efficiëntie

Gemiddelde PUE bereikt recordlaagte, maar de storingen nemen toe

De datacenterindustrie worstelt met de complexiteit van hybride IT en slaagt er niet in historische niveaus van betrouwbaarheid te handhaven, volgens de bevindingen van de achtste jaarlijkse Data Centre Survey van het Uptime Institute.

Uit de enquête bleek dat de gemiddelde Power Usage Effectiveness (PUE) in de branche een recordlaagte van 1,58 heeft bereikt. Tegelijkertijd nam de storingsfrequentie met een kwart toe en ook de ernst van elke storing nam toe in vergelijking met de bevindingen van een jaar geleden.

De nieuwste enquête van het Uptime Institute is de meest uitgebreide tot nu toe, er namen bijna 900 datacenterexploitanten en IT-beoefenaars uit 50 landen aan deel. Uit het onderzoek bleek dat een gemiddeld datacenter een beter gebruik van zijn energie zou maken, maar dat het ook meer kans liep op een storing – en deze onderbrekingen zijn schadelijker dan vorig jaar.

De enquête lijkt hybride IT aan te wijzen als een mogelijke boosdoener: volgens het Uptime Institute hebben veel organisaties gemeld dat ze moeite hadden om hybride architecturen te beheren die on-premises infrastructuur, colocatie en public cloud combineren.

Hoewel bijna twee derde van de respondenten (61 procent) zei dat het gebruik van hybride IT hun algehele IT veerkrachtiger heeft gemaakt, werd dit niet ondersteund door het bewijs: 31 procent ondervond een IT-downtime-incident of ernstige service-verslechtering in het afgelopen jaar, een aanzienlijke toename van 25 procent ten opzichte van het vorig jaar gerapporteerde aantal.

Meer dan 80 procent van de respondenten zei dat hun uitval te voorkomen was – de belangrijkste oorzaken van downtime waren, zoals altijd, menselijke fouten, stroomuitval, netwerkstoringen en configuratiefouten.

“Operators worstelen met nieuwe uitdagingen, waaronder een verhoogde complexiteit en grote onderlinge afhankelijkheid van systemen en datacenters”, aldus Andy Lawrence, onderzoeksdirecteur bij het Uptime Institute. “Vooruitkijkend verwachten velen een aanzienlijke nieuwe hybride en edge computercapaciteit in te zetten, die nieuwe diensten zal ondersteunen, maar een extra laag van complexiteit zal toevoegen.”

Bron: DatacenterDynamics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.