UPS-systeem zorgt voor continue stroomvoorziening in Liberiaans ziekenhuis

Elinex heeft in samenwerking met Oldelft Benelux een noodstroomoplossing geleverd in het Jahmale Med’s Solutions Diagnostic Center in Liberia, Afrika. De realisatie van dit diagnostisch centrum valt onder de supervisie van Oldelft Benelux, die als projectleider ingeschakeld is en verantwoordelijk is voor de begeleiding van het hele project. De knowhow en ervaring van Oldelft Benelux is onmisbaar en zij zijn dan ook al vanaf de bouw van dit ziekenhuis betrokken. Voor de noodstroomvoorziening voor dit diagnostische centrum heeft Oldelft Benelux haar noodstroompartner Elinex gevraagd de noodstroomvoorziening te ontwerpen en te leveren.

Elinex heeft de elektrotechnische montage en inbedrijfstelling van de UPS gerealiseerd. Deze UPS is toegepast als centrale UPS, die ingezet kan worden voor meerdere medische toepassingen zoals de MRI- en CT-scanner, mammografie en echoapparatuur. De Huawei 250 kVA UPS voedt meerdere onderverdelers en is met een batterijopstelling geschikt voor 10 minuten autonomietijd voor alle kritische applicaties.

IMG_9568

Stroomvoorziening in Afrika

Er bestaat geen standaard gebruiksaanwijzing voor het leveren van noodstroom in Afrika. Dit heeft namelijk meerdere uitdagingen; het klimaat, de omgevingscondities en de aanwezige netvoorziening maken van ieder project weer een unieke uitdaging. Waar een UPS in Europa voornamelijk als back-up bij stroomuitval gebruikt wordt, dient een UPS in Afrika vooral als stabilisator voor de inkomende netvoeding. Dit is een essentieel onderdeel vanwege het instabiele stroomnet in een land als Liberia.

Albert Lenten, projectmanager Oldelft Benelux: “In het verleden hebben wij vaker internationale projecten gerealiseerd in samenwerking met Elinex, onder andere in Ghana en Suriname zijn meerdere noodstroomoplossingen geleverd. Dit partnership bevalt en wij zijn loyaal aan onze noodstroomleverancier. De samenwerking met Elinex is gewoon goed.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.