Rittal en ABB breiden wereldwijde partnerschap uit

ABB en Rittal hebben de wereldwijde uitbreiding van hun strategische samenwerking bekendgemaakt. De ondernemingen blikken terug op een geslaagd partnerschap op het gebied van onderbrekingsvrije voedingen (UPS). Met de aangekondigde uitbreiding van hun samenwerking willen beide ondernemingen hun activiteiten op het gebied van infrastructuur voor datacenters uitbouwen. De innovatieve, modulaire systemen, die garant staan voor veiligheid en een hoge beschikbaarheid, zullen vooral in regio’s als Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa worden gebruikt.

Dit strategische partnerschap resulteert in een uitgebreid assortiment technische systemen en services, zoals UPS-systemen, secure-edge-datacenters met geïntegreerde brandveiligheid, edge-datacenters en schaalbare modulaire datacenters en containersystemen voor de voeding.

Met hun wereldwijde netwerken van specialisten op het gebied van verkoop, engineering en service ondersteunen zowel ABB als Rittal de gezamenlijke strategische aanpak voor de planning en realisatie van moderne datacenters, zoals edge computing datacenters.

De vooraf geproduceerde Secure Edge Data Center (SEDC), is speciaal ontwikkeld voor de digitalisering van productieprocessen in ruwe industriële omgevingen. Deze systemen maken het mogelijk om IT-systemen te realiseren in de nabijheid van machines en installaties. De systemen kenmerken zich in het bijzonder door een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid alsmede een geringe netwerklatentie.

“De uitbreiding van ons partnerschap met ABB resulteert in een optimale aanvulling van de knowhow van twee internationale technologieleiders waar onze klanten van profiteren. Onze turn-key en in de praktijk bewezen systemen helpen ondernemingen bij het bieden van de benodigde IT-infrastructuur voor veilige edge-computing of andere slimme toepassingen en daardoor bij het realiseren van de meerwaarde van digitalisering in de industrie”, aldus André Hiddink, Product Manager IT-infrastructuur bij Rittal.

“Bij UPS-systemen en voedingssystemen is ABB al lange tijd een betrouwbare partner voor Rittal. Deze op vertrouwen gebaseerde samenwerking stelde ons in staat het bestaande partnerschap op internationaal niveau uit te breiden om groeikansen te creëren. ABB is daarbij niet alleen leverancier van componenten en systemen, maar is ook lokaal betrokken om zowel de verkoop als het serviceaanbod in de lokale markten te versterken”, voegt Lara Cortinovis, Global Product Group Manager Power Protection bij ABB eraan toe.

Decentrale gegevensverwerking gaat een nieuw tijdperk in

Moderne edge-datacenters zijn noodzakelijk voor datagestuurde economieën waar het internet der dingen enorme hoeveelheden data genereert. Een edge-datacenter brengt de IT-infrastructuur dichter bij de ontstaansbron van de gegevens, wat resulteert in minder netwerklatentie en een hogere mate van veiligheid en betrouwbaarheid voor de gegevensverwerkingsprocessen die nodig zijn voor veel Industrie 4.0-scenario’s.

Bewezen successen bij de digitalisering

Rittal en ABB kijken terug op een succesvolle samenwerking. Gezamenlijke IT-referentieprojecten omvatten kritische infrastructuren, zoals de realisatie van een nieuw datacenter voor een Europese luchthaven.

Het project Lefdal Mine Datacenter is een van de efficiëntste, milieuvriendelijkste en veiligste colocation-datacenters in Europa. Het datacenter is gebouwd in een voormalige olivijnmijn in Noorwegen en biedt in de eerste expansiefase een capaciteit van ruim 200 MW. ABB en Rittal werken hier hand in hand en bieden een turn-key en schaalbare IT-infrastructuur voor een zeer flexibel gebruik van IT-systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.