Rittal lanceert datacenteroplossingen voor edge computing

Voor tal van industrieën presenteert Rittal op de CeBIT 2018 innovatieve edge-computingsystemen. Voorgeconfigureerde en modulair opgebouwde systemen helpen ondernemingen bij het snel, veilig en economisch opbouwen van nieuwe IT-infrastructuren op bijna elke locatie. De behoefte aan nieuwe datacenters wordt gestimuleerd door de digitale transformatie en het toenemende belang van gegevens als productiefactor. Hierdoor neemt niet alleen de hoeveelheid gegevens toe, maar stijgt ook de vraag naar snel beschikbare gegevens bij de ontstaansbron. Slimme toepassingen in alle branches – van Smart Healthcare tot aan Smart Finance – vragen om korte latentietijden, een continue beschikbaarheid van gegevens en systeembrede veiligheid. Daarbij komen branchespecifieke eisen, zoals een bijzonder hoge fysieke bescherming in zware productieomgevingen. Edge-datacenters voldoen in een groot aantal toepassingsgebieden aan deze eisen.

Edge in de praktijk: Smart Industry

De digitalisering verandert de maakindustrie: om de voordelen van de toenemende automatisering door intelligente robots en genetwerkte machines in de productie volledig te benutten, zijn IT-systemen nodig. Sensoren genereren constante gegevensstromen. Door de gegevens te analyseren, kunnen ondernemingen productieprocessen optimaliseren, producteigenschappen testen en verbeteren of Predictive Maintenance-scenario’s voorbereiden.

Op de CeBIT toont Rittal op het deel ‘Smart Industry’ toepassingssituaties met de focus op de digitalisering van industriële omgevingen. Hier ervaren ondernemingen hoe zij een fail-safe datacenter met hoge beschermklasse binnen of buiten de productiehal opbouwen als er door een moderne productie-installatie (‘Smart Factory’) lokaal meer IT-capaciteit nodig is.

Smart Finance voor veilige banktransacties

Onderwerpen zoals cryptovaluta, blockchain of girale transacties stimuleren de innovaties in de financiële sector. Om de bijbehorende nieuwe technologieën te gebruiken, zijn veilige en krachtige IT-systemen nodig. Edge-datacenters in een strategische nabijheid van financiële dienstverleners maken de kortste reactietijden en een veilige automatisering van transacties mogelijk.

Rittal biedt edge- en cloud-datacenters die voldoen aan alle eisen van de financiële sector tot aan High Performance Computing (HPC).

Smart Mobility: slim van A naar B

Ontwikkelingen zoals autonome voertuigen, carpoolingplatforms of intelligente logistieke software veranderen de manier waarop mensen en goederen van het ene punt naar het andere worden vervoerd. Ook de luchtvaart- en spoorwegindustrie digitaliseren in toenemende mate hun dienstverlening voor meer efficiëntie, veiligheid en punctualiteit. Voor deze en toekomstige toepassingen hebben ondernemingen moderne IT-infrastructuren nodig die in staat zijn om grote hoeveelheden gegevens in realtime direct te verwerken op locaties zoals logistieke hubs, Smart Cities of luchthavens. Voor deze decentrale opbouw van IT-capaciteiten zijn edge-datacenters geschikt. Alleen zij bieden de korte latentietijden die nodig zijn voor een realtime communicatie tussen IT-systemen onderling.

Op de CeBIT toont Rittal samen met IBM het Scalable Modular Data Center (SMDC). Dit edge-systeem is verkrijgbaar met 2, 4 of 6 racks en wordt geleverd als turn-key datacenter.

Slimme oplossingen voor een betere gezondheid

In de gezondheidszorgbranche bestaat nu al een intelligent netwerk tussen apotheken, ziekenhuizen, verzekeringen en zorgaanbieders. De daar opgeslagen patiëntgegevens vereisen een hoge beschikbaarheid van de gegevens en een maximale bescherming tegen toegang door onbevoegden. In operatiekamers moeten artsen kunnen vertrouwen op juiste en snel beschikbare gegevens, terwijl het bij diagnostische beelden belangrijk is om zelfs grote hoeveelheden gegevens op verschillende locaties snel te kunnen verwerken. Een edge-datacenter kan deze vertrouwelijke informatie met hoge capaciteit direct ter plaatse verwerken en biedt een zeer hoge mate van veiligheid.

Met Micro Data Center Level E presenteert Rittal een IT-omgeving met maximale fysieke bescherming inclusief toegangscontrole en brandbeveiliging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.