Nieuwe beurs ‘Industrial Heat & Power’ biedt kansen voor datacenters

54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie, lanceert in oktober ‘Industrial Heat & Power’. Dit is een zakelijke beurs specifiek voor professionals betrokken bij de industriële energievoorziening en -transitie. Het evenement biedt kansen voor datacenters die aan willen sluiten op warmte/koude-netten en willen profiteren van de mogelijkheden die het hergebruik van (rest)warmte oplevert.

Industrial Heat & Power vindt plaats op 9, 10 en 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Op die dagen vindt ook de Vakbeurs Energie en de beurs Ecomobiel op die locatie plaats.

De organisator meldt in een toelichting op het event onder andere dat Nederland in 2030 49 procent minder broeikasgassen moet uitstoten om aan het Klimaatakkoord te voldoen. Het aandeel dat de industrie momenteel in CO2-uitstoot voor z’n rekening neemt, bedraagt ruim 40%, waarvan 78% afkomstig is van de zware industrie. De sector, die een belangrijke aanjager is van welvaart, staat dus voor een grote opgave. Samenwerking met datacenters rond koude en warmte kan wellicht een bijdrage aan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.