Schneider Electric lanceert EcoStruxure Asset Advisor om energiedistributie en kritieke datacenterassets te monitoren

Schneider Electric kondigt de beschikbaarheid van de EcoStruxure Asset Advisor aan. Met deze service, onderdeel van de open IoT-architectuur EcoStruxure, helpt Schneider Electric bedrijven bij het monitoren van de energiedistributie en kritieke datacenterassets.

schneiderelectric EcoStruxure Asset Advisor biedt een 24/7 voorspellende en ondersteunende service voor het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit. De nieuwe dienst combineert IoT- en cloud-technologieën met de inzet van eigen experts en aanvullende diensten. Hierdoor worden risico’s gesignaleerd voordat het kritieke incidenten worden, wordt ongeplande downtime vermeden en operationeel verlies en kostbaar onderhoud verminderd.

Verbeterde veiligheid en maximale uptime

De EcoStruxure Asset Advisor evalueert live data van de klantomgeving en identificeert mogelijke risico’s door het toepassen van kunstmatige intelligentie en geavanceerde analyses. Op basis van deze data, ontvangen op een slimme App, kunnen klanten keuzes maken en vervolgens zelf actie ondernemen of dit overlaten aan het Schneider Electric Service Bureau.

“EcoStructure Asset Advisor benut de mogelijkheden van IoT en innovaties in connectiviteit, sensortechnologie en analytics. Met de tool kunnen facility managers en datacenter operators proactief opereren in plaats van reactief,” volgens Jose Lorenzo, Executive Vice President, Global Field Services, tijdens de Innovation Summit in Parijs, Schneider Electric ’s belangrijkste innovatie evenement. “Als toonaangevende fabrikant van deze systemen en met meer dan 7.000 field service experts wereldwijd is Schneider Electric in de unieke positie om met en voor onze klanten actie te nemen.”

Voordelen van de EcoStruxure Asset Advisor zijn onder andere:

  • Verhoogde veiligheid: betere beveiliging van bedrijfsmiddelen en verhoogde veiligheid van het personeel dankzij vroegtijdige waarschuwingen voor storingen. Gebruik makend van de laatste Cybersecurityprotocollen en inzichten.
  • Betere operationele prestatie: vermindering van ongeplande downtime van apparatuur, langere levensduur van bedrijfsmiddelen en een consistente gebruikerservaring door een geoptimaliseerd onderhoudsplan.
  • Financiële efficiëntie: verlaagd risico op storingen en geoptimaliseerde eigendoms- en onderhoudskosten dankzij de nieuwe inzichten (online rapportage).
  • Expertise van de marktleider: het Schneider Electric Service Bureau biedt 24/7 deskundig toezicht op de kritieke bedrijfsmiddelen. Wereldwijd zijn meer dan zevenduizend Scheider Electric-experts, ondersteund door 5500 getrainde partners aan het servicebureau van de Asset Advisor verbonden.

De EcoStruxure IT App is gratis te downloaden van de Apple App Store of Google Play Store.

Dossiers