APC by Schneider, Lenovo en Scale Computing bundelen hun krachten met edge computing-initiatief ‘Easy Does IT’

Scale Computing, leverancier van hyperconverged oplossingen, maakt vandaag bekend dat het een samenwerking is aangegaan met APC by Schneider en Lenovo. Het doel is om klanten een kant-en-klaar hyperconverged ‘micro datacenter in a box’ aan te bieden dat in al hun behoeften op het gebied van edge computing voorziet. Het platform, geconfigureerd door Copaco, zal organisaties tijd en geld besparen door hun IT-infrastructuur te moderniseren en te vereenvoudigen. Het ‘micro datacenter in a box’ wordt in Nederland geïntroduceerd in het kader van de ‘Easy Does IT’-campagne. Deze heeft ten doel om organisaties tijd en geld te besparen.

Het gezamenlijk ontwikkelde platform verenigt virtualisatiemogelijkheden, rekenkracht en opslagbronnen binnen een sterk vereenvoudigde infrastructuuroplossing, die wordt beheerd door intelligente software en automatiseringsfunctionaliteit.

De hyperconverged software en de virtualisatie- en sizing-expertise van Scale Computing worden gecombineerd met technologie van APC en Lenovo binnen een rack met stroombekabeling en twee switches. Elke oplossing kan op maat worden aangepast en geconfigureerd in aansluiting op de specifieke behoeften van klanten.

Het technologische samenwerkingsverband biedt channel partners, managed service providers en eindgebruikers een simpele, snelle, kostenefficiënte en veerkrachtige oplossing voor vraagstukken rond edge computing, het Internet of Things, virtualisatie en big data. Het gebruik van de vereenvoudigde oplossing van Scale Computing vereist geen expertise of investeringen in extra licenties voor virtualisatiesoftware, zodat bedrijven tijd én geld kunnen besparen. Dankzij een flexibel ‘pay as you grow’-model kunnen zij klein beginnen en de capaciteit naar behoefte uitbreiden. Het microdatacenter biedt daarnaast ingebouwde redundantie om zelfs op de meest afgelegen locaties voor bedrijfscontinuïteit te zorgen.

Johan Pellicaan, vice president en directeur EMEA bij Scale Computing: “Het Easy Does IT-initiatief heeft reeds voor de lancering aftrek gevonden bij klanten in Nederland met geografisch verspreide organisaties die willen voorzien in hun behoeften rond edge computing. Het samenwerkingsverband combineert de meest recente technologische innovaties van vooraanstaande leveranciers tot een microdatacenter-platform. We zien uit naar een succesvolle introductie en uitrol in andere landen.”

René Schoone, de CEO van Floricultura: “Het ‘micro datacenter in a box’ heeft ons geholpen om de IT-kosten fors terug te dringen en de prestaties en efficiëntie te verbeteren. We slaan enorme hoeveelheden data op, en het is van cruciaal belang dat onze uiteenlopende locaties onafhankelijk van ons primaire datacenter kunnen werken. Het platform is eenvoudig qua beheer en biedt schaalbare ondersteuning voor onze bedrijfsgroei. Dit verzekert ons ervan dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst in onze IT-behoeften kunnen voorzien.”

In een gezamenlijke verklaring van APC, Lenovo en distributie- en assemblagepartner Copaco zei Tom Sluys, directeur van de Lenovo Data Center Group (DCG) van Lenovo Benelux: “We spannen ons voortdurend in om ondersteuning te bieden voor edge computing-omgevingen. Het doet ons een genoegen om samen met Scale Computing een kant-en-klare appliance af te leveren die de hiervoor benodigde eenvoud, ondersteuning en flexibiliteit biedt. Dit samenwerkingsverband verenigt best practices en beleidsregels van elke leverancier binnen een edge computing-oplossing op maat. Onze innovatieve microdatacenter-oplossingen blijken telkens opnieuw brancheleidende technologieën te zijn, en we proberen voortdurend om onze diensten te verbeteren om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen van klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.