SPIE en DDA willen efficiëntie en duurzaamheid van datacenterindustrie vergroten

Datacenter (bron: Pixabay / tstokes)

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en SPIE slaan de handen ineen om de datacentermarkt te versterken en te verduurzamen. Specialist in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van datacenters SPIE wil met het partnership de datacenterindustrie efficiënter en duurzamer te laten opereren.

Het partnership sluit aan op de toenemende aandacht voor de rol van de datacenter industrie in de energietransitie. Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association: “Waar datacenters in het verleden vooral werden gezien als ‘energieslurpers’, begint nu steeds meer het besef te dagen dat datacenters een rol kunnen spelen in de energietransitie. Want niet alleen draaien datacenters vrijwel volledig op groene energie en zijn de faciliteiten ingericht op energie efficiëntie, de restwarmte die vrijkomt kan worden hergebruikt om huizen en kantoren te verwarmen.”

Verantwoordelijkheden voor de sector

Door de toenemende digitalisering van de Nederlandse economie groeit ook de datacenterindustrie gestaag door met gemiddeld 15% per jaar. De datacentersector zorgt inmiddels voor een bijdrage van 1 miljard aan het BNP en de voorspelling is dat dit bedrag alleen maar zal toenemen de komende jaren. De toenemende economische impact brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee voor de sector, stellen DDA en SPIE.

“Naast het behalen van succes, draag je ook de risico’s en problemen gezamenlijk”, zegt Tomas de Swaaf, Marketing Manager bij SPIE. “Openheid, luisteren naar elkaar en vooral het samen durven oppakken van nieuwe technieken en creatieve initiatieven zijn de sleutel. Hoe kunnen we bijvoorbeeld aan de groeiende vraag naar energie voldoen en er tegelijkertijd voor waken dat dit niet ten koste gaat van mens en milieu? Samen met de DDA zullen wij op zoek gaan naar oplossingen voor dit soort vraagstukken, om zo op duurzame wijze de beste technologische oplossingen te leveren aan deelnemers van de DDA én onze klanten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.