e-shelter bouwt datacenter in Schiphol-Rijk

Het Duitse e-shelter, onderdeel van NTT Communications Group, gaat een datacenter bouwen in Schiphol-Rijk. Het datacenter gaat ‘Amsterdam 1 Data Center’ heten en wordt in vier fasen van 4.000 m² IT-ruimte gebouwd. Vanuit het datacenter gaat e-shelter zowel wholesale- als retail-colocatiediensten aanbieden, in combinatie met hybride IT-bedrijfsoplossingen.

Het datacenter wordt gebouwd op een stuk grond van 40.000 m². e-shelter meldt een bouwvergunning voor 16.000 m² IT-ruimte in twee gebouwen te hebben gekregen. De bouw is al van start gegaan en is volgens het bedrijf ‘redelijk gevorderd’. Fase één krijgt een initiële IT-belasting van 6MW moet begin 2019 gereed zijn voor service aan klanten. Zodra het datacenter volledig is voltooid, kan het tot 39,6 MW aan IT-load leveren.

Nexcenter datacenterstandaarden

Het datacenter gaat voldoen aan de Nexcenter datacenterstandaarden van NTT Communication. e-shelter geeft aan vanuit het datacenter een breed scala aan flexibele en schaalbare datacenter services te gaan bieden. Het gaat hierbij om carrier-neutrale diensten met opties voor meerdere providers en cloud connectiviteit.


“Nederland wordt beschouwd als één van de meest bekabelde landen ter wereld en heeft één van de meest geavanceerde markten voor datacenteractiviteiten in Europa, waardoor het de perfecte plaats is voor e-shelter en de volgende datacenterlocatie van NTT Communication”, zegt Rene Verschoor, Country Manager Benelux & Nordics bij NTT Communications.

Vraag van klanten

Rupprecht Rittweger, CEO en oprichter van e-shelter: “Ons bedrijf groeit gedreven door de aanhoudende vraag van onze belangrijkste klantensegmenten van Enterprise en Hyperscale. Ons uitbreidingsplan is grotendeels gebaseerd op de bestaande vraag van klanten om de e-shelter datacenterdiensten buiten onze bestaande DACH-markten te leveren.”

e-shelter bouwt een eigen datacenter in Schiphol-Rijk (bron foto: NTT Communications)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.