STULZ realiseert lage GWP met CyberCool 2ze chiller

Het Duitse bedrijf STULZ breidt zijn reeks koudwatersets van de CyberCool 2ze serie voor het koelen van datacenters uit. De nieuwe ze-koudwatersets zijn als luchtgekoelde variant verkrijgbaar.

De chillers maken gebruik van het klimaatvriendelijk koudemiddel R-1234ze, een HFO-mengsel dat beschikt over een gering broeikaspotentieel (Global Warming Potential - GWP). R-1234ze kan worden ingezet als een efficiënt alternatief voor traditionele CFK-gebaseerde koudemiddelen. De CyberCool 2ze chillers zijn voorzien van EC-ventilatoren en geluidgeïsoleerde compressoren om de geluidsproductie te verminderen.

STULZ Mix-Mode-Boost-technologie

De chillers zijn uitgerust met de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie, een dynamische regeltechniek die het mogelijk maakt de CyberCool 2 in te zetten voor indirecte vrije koeling. De intelligente omschakeling tussen compressormodus en indirecte vrije koeling maakt een milieuvriendelijke werking met maximaal rendement mogelijk.

Door de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie wordt daarnaast 100 procent van de DX-registervlakken gebruikt zonder het ventilatortoerental te hoeven regelen. Dit verhoogt het rendement van de systemen en verlaagt daarnaast de bedrijfskosten. Microchannelwarmtewisselaars zijn volledige in aluminium uitgevoerd en voorzien van luchtgeleidingsplaten. Deze combinatie zorgt voor een optimale aanstroming van de binnenste registerelementen.

Beschikbaarheid

De koudwatersets van de STULZ CyberCool 2ze serie zijn per direct verkrijgbaar. De STULZ CyberCool 2ze koudwatersets zijn leverbaar met vermogens van 300 tot 1000 kW.

STU023 STULZ CyberCool 2 ze

De CyberCool 2ze serie van STULZ (bron foto: STULZ)

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.