STULZ realiseert lage GWP met CyberCool 2ze chiller

Het Duitse bedrijf STULZ breidt zijn reeks koudwatersets van de CyberCool 2ze serie voor het koelen van datacenters uit. De nieuwe ze-koudwatersets zijn als luchtgekoelde variant verkrijgbaar.

De chillers maken gebruik van het klimaatvriendelijk koudemiddel R-1234ze, een HFO-mengsel dat beschikt over een gering broeikaspotentieel (Global Warming Potential – GWP). R-1234ze kan worden ingezet als een efficiënt alternatief voor traditionele CFK-gebaseerde koudemiddelen. De CyberCool 2ze chillers zijn voorzien van EC-ventilatoren en geluidgeïsoleerde compressoren om de geluidsproductie te verminderen.

STULZ Mix-Mode-Boost-technologie

De chillers zijn uitgerust met de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie, een dynamische regeltechniek die het mogelijk maakt de CyberCool 2 in te zetten voor indirecte vrije koeling. De intelligente omschakeling tussen compressormodus en indirecte vrije koeling maakt een milieuvriendelijke werking met maximaal rendement mogelijk.

Door de STULZ Mix-Mode-Boost-technologie wordt daarnaast 100 procent van de DX-registervlakken gebruikt zonder het ventilatortoerental te hoeven regelen. Dit verhoogt het rendement van de systemen en verlaagt daarnaast de bedrijfskosten. Microchannelwarmtewisselaars zijn volledige in aluminium uitgevoerd en voorzien van luchtgeleidingsplaten. Deze combinatie zorgt voor een optimale aanstroming van de binnenste registerelementen.

Beschikbaarheid

De koudwatersets van de STULZ CyberCool 2ze serie zijn per direct verkrijgbaar. De STULZ CyberCool 2ze koudwatersets zijn leverbaar met vermogens van 300 tot 1000 kW.

De CyberCool 2ze serie van STULZ (bron foto: STULZ)

De CyberCool 2ze serie van STULZ (bron foto: STULZ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.