Datacenter Brabant overgenomen door Dataplace

Datacenter exploitant Dataplace maakt bekend met ingang van 23 februari Datacenter Brabant te hebben overgenomen. Met deze overname versterkt Dataplace haar positie in de regionale datacentermarkt en geeft met deze vierde datacenterlocatie invulling aan de groeiende behoefte naar hoogwaardige datacentercapaciteit in Nederland.

Datacenter Brabant vervult een belangrijke regionale rol als het gaat om datacenterdienstverlening in Brabant en het zuidelijk gebied van Nederland. Dataplace noemt Datacenter Brabant gezien haar locatie, het carrierneutrale beleid en de verschillende ISO-certificeringen waarover Datacenter Brabant beschikt een ideale aanvulling op haar eigen datacenterportfolio.

100% uptime

Het datacenter biedt onderdak aan verschillende regionale klanten. Daarnaast worden verschillende cloud oplossingen van SLTN Inter Access in het datacenter gehost. “Datacenter Brabant was onderdeel van de strategische samenwerking tussen SLTN Inter Access (SLTN) en ICTroom. Het datacenter is in 2011 ontworpen en gebouwd door ICTroom, die sindsdien tevens verantwoordelijk is voor de operationele beschikbaarheid en inmiddels kan terugkijken op een track record van 100% uptime sinds de opening. DCB is hiermee het meest betrouwbare datacenter van de regio gebleken en is uitgegroeid tot een belangrijk regionaal multi-tenant datacenter”, aldus Sander Nieuwmeijer, Founding Partner van ICTroom.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace: “Datacenter Brabant is voor ons een geweldige aanvulling op het huidige portfolio. Met deze uitbreiding stellen wij onze klanten in staat om via een geografisch verspreid integraal netwerk van regionale TIER III datacenters hun ICT apparatuur veilig te huisvesten. Om het datacenter volledig aan te laten sluiten bij de operationele processen van Dataplace zullen wij binnenkort nog een aantal aanvullende certificeringstrajecten starten, de capaciteit en beschikbaarheid van het datacenter nog verder verhogen en onze portal systemen gaan integreren.

Datacenter Brabant verder ontwikkelen

“Om Datacenter Brabant voldoende in de gelegenheid te stellen zich verder te ontwikkelen was de keuze voor SLTN en ICTroom om Datacenter Brabant te laten integreren in de Dataplace organisatie dan ook een logische. Dataplace heeft, als onderdeel van de Eurofiber Groep, met een sterke positie binnen het aanbod van regionale datacenter capaciteit in Nederland als geen andere de mogelijkheid om de groei van Datacenter Brabant verder vorm te geven” aldus Eugene Tuijnman, CEO van SLTN.

Op de foto van links naar rechts: CEO van SLTN Inter Access Eugene Tuijnman, Managing Director van Dataplace Gerben van der Veen en Founding Partner van ICTroom Sander Nieuwmeijer

Op de foto van links naar rechts: CEO van SLTN Inter Access Eugene Tuijnman, Managing Director van Dataplace Gerben van der Veen en Founding Partner van ICTroom Sander Nieuwmeijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.