Siemens introduceert fijnstofsensor

Der neue Feinstaubsensor von Siemens / The new fine dust sensor from Siemens

De divisie Building Technologies van Siemens introduceert een nieuwe fijnstofsensor voor gebouwen op de markt gebracht. Fijnstof levert bij datacenters die gebruik maken van vrije koeling een risico op roestvorming op, iets dat funest kan zijn voor datacenterapparatuur.

De nieuwe fijnstofsensor is gebaseerd op lasertechnologie en meet de vervuiling van de lucht in twee categorieën: Particulate Matter (PM) 2.5 en PM 10. Dit zijn zwevende deeltjes met een diameter van 0,3 tot 2,5 micrometer resp. 0,3 tot 10 micrometer. De fijnstofsensor is geijkt op meting van PM 2.5 deeltjes en kan al naar gelang de landelijke voorschriften op verschillende klassen van de Europese luchtkwaliteitsindex (AIQ-klassen) worden ingesteld. De fijnstofconcentratie wordt gemeten door middel van laserlichtverstrooiing. Het display ondersteunt de talen Engels, Duits, Frans en Chinees. De fijnstof-sensoren hebben uitgangen voor analoge signalen en Modbus.

Fijnstofdeeltjes hopen zich op in fijnstofsensoren, wat op den duur ten koste gaat van de prestatie. De Siemens-sensor beschikt over een display dat alleen inschakelt, wanneer de sensor personen detecteert. Op momenten dat er niemand in de ruimte aanwezig is wordt de frequentie van de fijnstofmeting verlaagd, wat de levensduur van de sensor verlengt. De nieuwe sensor laat op het display – of in de versie zonder display door middel van een LED-signalering – zien, wanneer de sensormodule aan vervanging toe is. In dit geval is niet nodig een geheel nieuwe opnemer te kopen of deze opnieuw te configureren. Alleen de sensormodule hoeft vervangen te worden, waarvoor geen specialistische kennis vereist is.

Dossiers
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)