VW und DC: das PUE

We waren allemaal geschokt toen VW in Amerika werd aangeklaagd, van wat later bleek het bewust misleiden via software van de opgestelde normen. So much voor de Deutsche Zuverlassigkeit… ‘Die Duitsers leren het ook nooit, moeten velen gedacht hebben’. Al ras bleek dat andere grote merken ook bijzondere software te hebben en dat zelfs de nationale keuringsinstanties al heel lang wisten van het bestaan van de sjoemelsoftware. Ich habe es nie gewusst klinkt het in mijn hoofd. Wie is er nou echt stout geweest…

Een aantal keer eerder heb ik u mogen berichten over de verbruikscijfers van uw ‘auto’, uw Datacenter. Deze titel had ik al en vond hem zo leuk, dat ik u nogmaals bericht.

Het is wel mijn laatste keer. Het geloof dat u allen geïnteresseerd bent uw dc-energieverbruik te verlagen heb ik niet echt. Triest. Nee joh. Zo werkt de wereld nou eenmaal, Mees.

15% van ons energieverbruik wordt aan vervoer (auto/trein/bus) besteed zo las ik. 2-5% aan DC’s.

Dus de DC’s zijn pas later aan de beurt. Toch?

We lopen ook achter op de auto-industrie. Oeps… Sorry, we lopen in de pas, maar wel ver achter de auto. Normen zijn er, nou ja PUE 1,2 voor een nieuwe en 1,4 voor een oude ‘auto’ of zoiets. We hebben echter nog geen keuringsinstanties, zodat iedereen zijn eigen PUE ‘meet’ en rapporteert.

De overheid helpt met subsidies: zelfs voor het inrichten van een correcte meetinstallatie van uw verbruik. Zij doen hun werk.

Volgens mij ‘schrikken’ de meeste van u van deze acties en zien het als een ‘aanval’ en niet als geboden hulp. Het zou mooi zijn als de DDA u allen gaat helpen hiermee, lijkt me.

Hier staan we nu, het is uw eigen verantwoordelijkheid, u DC-managers en -eigenaren. Er wordt al lekker ‘gesjoemeld’ met de PUE, want die potentiële klant wil echt een hele lage…

Maar dat is echt wat anders dan die software van de auto’s, dat gaan we pas over vele jaren doen.

De geschiedenis heeft mij geleerd dat we wel steeds meer weten en kunnen vinden, heerlijk al die data in uw DC’s, maar niet slimmer worden. Nee, dat proces blijft gelijk. Pas als we echt pijn ondervinden, gaan we tot verbetering over. Eerder echt niet.

Gelukkig zijn wij, de rest, niet verantwoordelijk, voor het energieverbruik van datacenters, alleen de DC-manager en de -eigenaar. De software van de auto bepaalt het verbruik en niet ik.

Jeetje, was ik helemaal vergeten…… het gaspedaal.

Mees Lodder, CEO WCoolIT

One Response to VW und DC: das PUE

  1. spidi schreef:

    PUE, de meest misbruikte en tevens decadente marketingtruc.
    Voorbeeld? Hoe meer servers je idle laat draaien in het DC, hoe beter de PUE. Idioten die nog geloven in dergelijke onzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.