‘Investeringen in DCIM oplossing stijgen tot 1,38 miljard euro in 2021’

De vraag naar Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen stijgt de komende jaren. Bedrijven investeren in 2021 naar verwachting 1,38 miljard euro (1,65 miljard dollar) in DCIM.

Dit voorspelt het onderzoeksbureau Zion Market Research. In 2015 werd nog ongeveer 456,7 miljoen euro (546 miljoen dollar) in DCIM geïnvesteerd. Naar verwachting stijgen de investeringen tussen 2016 en 2021 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 20,3% tot 1,38 miljard dollar in 2021.

Zion Market Research wijst erop dat de functionaliteiten van DCIM oplossingen steeds uitgebreider worden. Enkele recente ontwikkelingen zijn geautomatiseerde asset lokalisering, change management, ondersteuning voor touchscreens en de mogelijkheid DCIM oplossingen via mobiele applicaties te beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.