Machine learning helpt datacenterbeheerders de efficiëntie te verhogen

computers-2652997_960_720-pixabay-tstokes

Machine learning helpt zowel tijd als geld te besparen en kan daarnaast de affiniteit onder klanten (zowel intern als extern) vergroten. Steeds meer bedrijven passen daarom machine learning toe in hun datacenter, ondermeer om de efficiëntie te verhogen. Tijdens AFCOM Leaders Lab: Big Data/Machine Learning hebben datacenterbeheerders gebrainstormd over uitdagingen die hierbij ontstaan en vereisten waaraan moet worden gedaan om machine learning effectief in te zetten.

Machine learning en voorspellende analytics worden in datacenters niet alleen ingezet om de energie-efficiëntie en beschikbaarheid van hun datacenter te vergroten, maar ook om de systeemprestaties te optimaliseren. Hiermee helpt machine learning het datacenter te optimaliseren om aa zowel de hedendaagse als toekomstige vraag vanuit de business te kunnen voldoen.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen waar datacenterbeheerders hierbij te maken hebben is de data zelf. Zo wijzen de aanwezigen bij AFCOM Leaders Lab: Big Data/Machine Learning erop dat er vaak misverstanden ontstaan over de wijze waarop data wordt verzameld en opgeslagen, evenals de houdbaarheid van data. Ook hebben datacenterbeheerders te maken met data die is opgeslagen in silo's en wordt data gebruikt voor de business, maar niet voor het optimaliseren van bijvoorbeeld de efficiëntie van het datacenter. Een andere belangrijke uitdaging is een gebrek aan kennis. Zo zijn datacenterbeheerders vaak niet opgeleid in datawetenschappen.

Ook concluderen de datacenterbeheerders aanwezig bij het AFCOM Leader Lab: Big Data/Machine Learning dat datacenterbeheerders concrete manieren nodig hebben om de return on investment voor machine learning te meten. Proof of concepts kunnen beheerders helpen beter te onderbouwen waarom zij bepaalde hardware, software en services nodig hebben om machine learning te ondersteunen. Dit kan helpen steun te creëren onder het management, wat nodig is om voldoende budget te krijgen voor deze hardware, software en services.

Whitepaper

Alle resultaten van de AFCOM Leader Lab: Big Data/Machine Learning worden begin maart gepubliceerd in een whitepaper.

Dossiers
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.