‘TCN Data Hotels legt de lat hoog als het gaat om beschikbaarheid’

In de afgelopen jaren is de vraag naar hoogwaardige datacenters meer dan vijfhonderd procent toegenomen en de markt is nog niet uitgegroeid. TCN Data Hotels speelt daarop in met ruime kennis van datacenterdesign en bedrijfsvoering. Dat resulteert in uiterst betrouwbare datacenters tegen de beste prijs. TCN Data Hotel Groningen heeft als enige in Nederland een beschikbaarheid van 99,9999, gemeten over de afgelopen achttien jaar. De teams van TCN Data Hotels leveren zeven dagen per week, 24 uur per dag veiligheid, services en support. Door zelf het personeel op te leiden en te laten meegroeien met de organisatie, is het kennisniveau hoog en de betrokkenheid groot.

TCN Data Hotels onderscheidt zich door lage kosten, schaalvoordeel, energie-efficiëntie, hoge beschikbaarheid, een veilige en dedicated omgeving, en een goede fysieke en virtuele bereikbaarheid, anywhere, anytime.

De situatie

TCN Data Hotels maakt al achttien jaar lang naar grote tevredenheid gebruik van Vertiv UPS-systemen voor de noodstroomvoorziening. Die is belangrijk om klanten de best mogelijke service te bieden. “Wij bedienen een brede klantengroep, waarbij het accent ligt op overheid, onderwijs en internetbedrijven”, zegt Kees Loer, verantwoordelijk voor de techniek bij TCN Data Hotels. “Wij noemen ons niet voor niets ‘datahotel’. Klanten huren bij ons ruimte en wij zorgen voor brandbeveiliging, stroom en koeling.” TCN Data Hotels legt de lat hoog als het gaat om beschikbaarheid. Het bedrijf heeft als enige in Nederland een beschikbaarheid van zes negens, gemeten over de afgelopen achttien jaar. In die achttien jaren hebben de Vertiv UPS-systemen TCN nooit in de steek gelaten. “Maar na bijna twee decennia was er nu reden om tot vervanging over te gaan”, zegt Loer. “Het principe van de UPS is in de afgelopen jaren misschien niet heel wezenlijk veranderd, maar er zijn natuurlijk nieuwe technologieën opgekomen, waarvan we kunnen profiteren.” 

De oplossing

TCN Data Hotels startte een oriëntatie op voor vervanging en nodigde verschillende partijen uit om een aanbod te doen. Loer: “Belangrijke eisen voor ons waren betrouwbaarheid, een goede service en support, kennis bij de leverancier van onze processen en energie-efficiëntie. Deze aspecten telden in principe zwaarder dan prijs. Betrouwbaarheid is in essentie onze corebusiness, want dat is wat wij aan klanten leveren. Alle systemen die we gebruiken, moeten dus optimale kwaliteit bieden, waardoor wij klanten beschikbaarheid kunnen garanderen.”

TCN Data Hotels koos na de marktverkenning voor de Vertiv Liebert EXL S1-systemen. Die onderscheiden zich door een transformatorvrije topologie met tot 97 procent efficiency in double conversion-modus. De systemen zijn compact en zorgen voor lage installatiekosten. Met deze systemen kunnen klanten de PUE van hun datacenters optimaliseren, onder meer door lagere koelingseisen.

Loer: “Wij waren overtuigd van de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze systemen, mede omdat we in het Customer Experience Center in Bologna, Italië, hebben gezien hoe ze zich gedragen bij stresstesten. Verder zijn ze erg efficiënt, ook in deellast, wat eigenlijk het meest voorkomt in een datacenter. Energie-efficiëntie is belangrijk, want uiteindelijk telt elke kilowatt die je verbruikt.” Loer noemt ook als voordeel dat de nieuwe systemen iets kleiner zijn dan de bestaande, waardoor vervanging makkelijk mogelijk is zonder ingrijpende aanpassingen aan het datacenter. Die vervanging gaat in fasen plaatsvinden, waarbij in 2017 de eerste energiestraat aan de beurt is. De overige drie volgen later. TCN Data Hotels werkt daarbij nauw samen met Vertiv. Doel is om de vervanging zonder enige downtime te laten plaatsvinden.

De resultaten

Loer verwacht dat TCN Data Hotels met de nieuwe systemen weer een volgende stap kan zetten op het gebied van energie-efficiënte. “Daar hebben we de afgelopen jaren al aan gewerkt en dat blijven we doen. Verder zijn we nu goed voorbereid op de toekomst. De nieuwe systemen bieden de laatste techniek, wat de betrouwbaarheid en beschikbaarheid alleen maar ten goede komt. Ook is de kleinere footprint van de Liebert EXL S1-systemen een voordeel. De systemen passen goed op hun plek en we hoeven weinig veranderingen aan de bestaande bekabeling door te voeren.”

TCN Data Hotels exploiteert twee datacenters in Noord-Nederland, met elk ruim 50 megawatt (MW) aan vermogen. Het bedrijf is al achttien jaar actief in de datacenter- en co-locatiemarkt en heeft langdurige relaties met nationale en internationale klanten opgebouwd. Het team van TCN beheert niet alleen eigen datacenters, maar deelt ook kennis door betrokken te zijn bij de ontwikkeling van faciliteiten voor derden, variërend in grootte van 1 MW tot meer dan 100 MW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.