Canadees datacenter zet AI en machine learning in om downtime te voorkomen

Noodstroomgeneratoren van ROOT Data Center (bron foto: ROOT Data Center)

Het Canadese ROOT Data Center gaat kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning inzetten om het risico op downtime in zijn datacenter in Montreal te verminderen. Hiervoor heeft de organisatie een deal gesloten met de startup Litbit.

Litbit levert AI- en machine learning-gebaseerde technologie waarmee kritieke systemen in datacenters kunnen worden gemonitord. De technologie helpt signalen die wijzen op aanstormende problemen vroegtijdig op te merken, nog voordat deze problemen daadwerkelijk optreden. Dit maakt het mogelijk preventief maatregelen te nemen om downtime te voorkomen.

Sensoren en machine learning

De technologie maakt gebruik van sensoren die in het datacenter worden geplaatst. De data die met behulp van deze sensoren wordt verzameld wordt vervolgens met behulp van machine learning-algoritmes geanalyseerd. Litebit maakt hiervoor gebruik van een virtuele persona, die ‘DAC’ wordt genoemd. DAC kan toezicht houden op onder meer de koelinstallaties en energievoorzieningen in een datacenter.

Scott Noteboom, CEO van Litebit, legt uit dat de technologie helpt 24/7 toezicht te houden op de werking van het datacenter. “De belofte van AI is te helpen constant en intelligent toezicht te houden op de ruimtes en machines in een datacenter om de bedrijfsresultaten te verbeteren. We zijn trots samen te werken met ROOT om deze belofte te realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.