Datacenter.com lanceert ‘on-demand’ colocatie services model

Datacenter.com

De recent opgerichte Europese colocatie datacenter provider Datacenter.com lanceert een ‘on-demand’ colocatie services model. Deze ‘Start Direct Cabinets’ worden aangeboden vanuit het nieuwe Datacenter.com AMS1 datacenter in Amsterdam, zijn per maand af te nemen en kennen geen minimum contractperiode. De pay-as-you-go colocatie oplossing biedt elastische afnamemogelijkheden net als bij cloud, inclusief flexibele stroom en connectiviteitsopties. Datacenter.com richt zich met het nieuwe services model op hybride cloud gebruikers.

Datacenter.com Start Direct Cabinets biedt gebruikers de mogelijkheid om pay-as-you-go colocatie services af te nemen middels een flexibel contract van 30-dagen. Ook kunnen klanten flexibele connectiviteitscontracten afsluiten. Zo is stroominfrastructuur beschikbaar met opties in densiteit variërend van 3,68 kW tot 7 kW. Ook kunnen gebruikers hun individuele netwerkinfrastructuur samenstellen, waaronder internet feeds en cross-connects. Datacenter.com wil klanten hiermee in staat stellen zich gemakkelijker en sneller aan te passen aan veranderende netwerkeisen en wijzigingen in toegang tot publieke cloud platformen zoals AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, of Oracle Cloud. Ook kunnen bedrijven sneller inspelen op wijzigingen in eisen die vanuit de business aan een IT omgeving worden gesteld.

Gericht op hybride cloud omgevingen

Met het nieuwe model richt Datacenter.com zich vooral op Cloud Services Providers (CSP’s), Enterprises, MKB, Managed Services Providers (MSP’s), System Integrators (SI’s) en Internet Services Providers (ISP’s) met hybride cloud omgevingen. Het colocatie services model dat Datacenter.com aankondigt moet beschikbaar worden in alle faciliteiten wereldwijd die de provider gaat openen. In het datacenter zijn 54U racks (1.200 mm diep x 600 mm breed) beschikbaar.

“Onze colocatie business is opgericht door enkele veteranen binnen de cloud en hosting industrie, dus wij zijn ons er zeer goed van bewust dat een lange termijncontract bij colocatie niet langer van deze tijd is,” zegt Jochem Steman, Chief Executive Officer (CEO) van Datacenter.com. “De lancering van Start Direct Cabinets is ons antwoord op de flexibiliteitseisen die vanuit cloud worden gesteld.”

Datacenter.com AMS1

Datacenter.com maakte vorige week de officiële opening bekend van zijn ‘groene’ colocatie datacenter in Amsterdam: Datacenter.com AMS1. Datacenter.com AMS1 is gevestigd in het zakendistrict van Amsterdam Zuidoost en wordt gefaseerd ontwikkeld. Fase 1 van dit carrier-neutrale datacenter in Amsterdam telt 1.800 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak. Zodra alle fases zijn opgeleverd is in AMS1 in totaal 5.000 vierkante meter colocatie vloeroppervlak beschikbaar. Het datacenter maakt onder andere gebruik van indirecte adiabatische koeling en heeft een gecalculeerde pPUE waarde van 1.04. De energievoorziening in het datacenter is volledig 2N uitgevoerd. Het datacenter draait volledig op groene energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.