Datacenter.com opent zijn eerste datacenter in Amsterdam

Datacenter.com

De Europese colocatie datacenter provider Datacenter.com maakt bekend de eerste fase van zijn datacenter in Amsterdam te hebben afgerond. Het nieuwe colocatie datacenter, Datacenter.com AMS1, is ontworpen met met het oog op energie-efficiëntie en maakt gebruik van indirecte adiabatische koeling. Volgens Datacenter.com resulteert dit in een energiezuinige gecalculeerde pPUE waarde van 1,04.

Het nieuwe datacenter in Amsterdam is het eerste datacenter van Datacenter.com. Het datacenter wordt in verschillende fases ontwikkeld. Het datacenter is gevestigd in het zakendistrict van Amsterdam Zuidoost, waarvoor is gekozen met het oog op de hoge dichtheid van de beschikbare glasvezels en mogelijke connectiviteit wereldwijd. Wanneer alle ontwikkelfases zijn afgerond, zal Datacenter.com in totaal 5.000 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak beschikbaar hebben. Fase 1 van dit carrier-neutrale datacenter in Amsterdam telt 1.800 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak en is inmiddels geopend voor klanten.

2N redundantie

Datacenter.com AMS1 heeft een engineering ontwerp met volledige 2N power redundantie, wat onderhoud in het datacenter mogelijk maakt zonder stroom interrupties of impact op de datacenteromgeving. Die redundantie is doorgetrokken in het gehele datacenter ontwerp. Iedere fase in de datacenter ontwikkeling is zo ontworpen en gebouwd, dat de bestaande datacenter infrastructuur en datahallen tijdens werkzaamheden voor installatie en ingebruikname continue blijven doordraaien.

Datacenter.com AMS1 (bron: Datacenter.com)

Datacenter.com AMS1 (bron: Datacenter.com)

Meer dan 60 procent van de eerste fase in Datacenter.com AMS1 is volgens het management tijdens de ontwikkelfase al verhuurd aan colocatie klanten. De eerste colocatie klanten zijn volgens het management van Datacenter.com inmiddels begonnen met het installeren van hun apparatuur in Datacenter.com AMS1. “Ons zwaar beveiligde en energiezuinige colocatie datacenter in Amsterdam heeft veel interesse gewekt bij klanten wereldwijd,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. Steman meldt dat onder meer verschillende cloud providers klant zijn bij het Amsterdamse datacenter. Datacenter.com wil zich onder andere richten op klanten die hoge eisen stellen aan hun datacenterinfrastructuur, bijvoorbeeld voor toepassingen op het gebied van HPC, finance en gaming.

pPUE van 1.05

Met een gecalculeerde pPUE van 1.04 is Datacenter.com AMS1 één van de meest energie-efficiënte datacenters in Amsterdam. Het nieuwe datacenter maakt gebruik van een indirect adiabatische koeling-technologie waarbij geen verhoogde vloeren nodig zijn. Daarnaast zijn ook energie-efficiënte Uninterruptable Power Systems (UPS) geïnstalleerd. Datacenter.com AMS1 draait voor 100% op groene en duurzaam opgewekte energie.

“Wij zeggen niet alleen dat we groen zijn,” zegt Steman. “Wij hebben een ISO 14001:2015 certificering wat onze milieuvriendelijke bedrijfsinrichting onderbouwt. Daarmee kunnen we objectief bewijs aan klanten overleggen dat de bedrijfsactiviteiten van Datacenter.com daadwerkelijk volledig groen zijn uitgevoerd. Naast de ISO 14001:2015 certificering hebben wij meteen vanaf de start tevens alle andere certificeringen behaald die noodzakelijk zijn voor een enterprise-niveau colocatie data center provider.”

Datacenter in de Verenigde Staten

Datacenter.com heeft ook al de opening van een datacenter in de Verenigde Staten op de planning staan. Dit datacenter zal binnenkort in Dallas, Texas beschikbaar komen.

One Response to Datacenter.com opent zijn eerste datacenter in Amsterdam

  1. […] Ook in het vierde kwartaal zijn er echter ontwikkelingen. Zo heeft Datacenter.com deze week zijn Datacenter.com AMS1 faciliteit geopend, wat een positieve impact zal hebben op de cijfers. In totaal beschikt Amsterdam nu over 240MW aan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.