Bachmann verbetert met BlueNet energiebeheer in datacenters

Niets is zo kenmerkend voor onze industriële vooruitgang als de informatietechnologie. Daarbij vormen krachtige datacenters het hart van elke business. De stroomvoorziening draagt voor een belangrijk deel bij aan de hoge betrouwbaarheid van deze complexe processen. 

Wie in het datacenter aan de hoogste eisen wil voldoen, moet in gelijke mate letten op structurering, besturing en bewaking. Bij BACHMANN zijn deze uitgangspunten diep in de ondernemingsfilosofie verankerd.

BACHMANN_BlueNet

Wij begeleiden uw onderneming met intelligente oplossingen voor modern energiemanagement in het server-rack en zorgen ervoor, dat u ook in de toekomst altijd de nieuwste en meest vooruitstrevende technologieën kunt gebruiken. Hiervoor ontwikkelen wij niet alleen standaard- maar ook klantspecifieke producten en systemen. Professionele engineering en modern procesmanagement werken doelgericht samen naar precies dit punt. Reken ons af op onze resultaten.

Onze oplossing: BACHMANN BlueNet

Voor de hoogste eisen in het datacenter hebben wij onze BlueNet-serie ontwikkeld. Of het nu gaat om cascadeerbare Power Distribution Units (PDU's), geïntegreerde universele lekstroombewaking (RCM type B), overspanningsbeveiliging, neutrale geleider bewaking volgens EN5600, controle over redundantie, Command Line Tools of het draaibare OLED-display: al deze features staan bij BlueNet voor pure hightech. Sterker nog: deze staan voor veiligheid en efficiency, ook geïntegreerd in DCIM-systemen. Vanaf slechts één enkele werkplek bewaakt en bestuurt u alle PDU's van uw datacenter op afstand.

Onze uitdaging: toekomstbestendig energiemanagement

De intelligente functionaliteit van de BlueNet-serie draagt bij aan een hogere beschikbaarheid en lager energieverbruik. Wezenlijke data voor de optimalisatie van de Power Usage Effectiveness (PUE) worden beschikbaar gesteld. Dankzij de in de PDU's toegepaste technologie overtuigt de BlueNet-serie zelf met een zeer gering energieverbruik tijdens gebruik. Efficiency betrekken wij ook op de benodigde ruimte.

BACHMANN_BlueNet_RCM

Moderne datacenters en racks worden steeds gecomprimeerder gebouwd. De compacte PDU’s van BACHMANN zijn hier een goed voorbeeld van. Het modulaire design van de BlueNet-PDU’s staat garant voor een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Op deze manier ontstaat meer ruimte voor bekabeling en klimaatcontrole in het rack. Te hoge energiekosten voor racks, klimaatcontrole en koelen zijn vandaag de dag niet meer nodig. Met de nieuwe transparantie door BlueNet kunt u energie-efficiency en -kosten effectief analyseren en optimaliseren, piekbelastingen documenteren en capaciteiten efficiënter plannen, kortom: uw ressources optimaal gebruiken. Dit geldt zowel voor bestaande als voor nieuwe datacenters.

Lekstroom monitoring (RCM) – volledige systematische veiligheid

Wie verschilstromen continu bewaakt, herkent veranderingen binnen de elektrische installatie op tijd. Zo vroeg zelfs, dat dataverlies of zelfs uitval van het netwerk proactief kan worden voorkomen. Juist ook fouten bij nieuwe installaties worden direct herkend, brandgevaarlijke foutstromen worden al tijdens bedrijf bij het ontstaan ontdekt. Met de universele lekstroom monitoring (RCM conform type B) wordt de veiligheid van personen, bedrijf en installaties in uw IT-datacenter betrouwbaar gewaarborgd, daar deze onderscheid kunnen maken tussen ware lekstromen en noodzakelijke lekstromen van de voedingen. Daarbij kunnen lekstromen vanaf 1 mA worden geregistreerd, waarbij u individuele waarschuwings- en alarmdrempels in stappen van 0,1 mA afzonderlijk voor de AC/DC-lekstromen kunt configureren.

BACHMANN_BlueNet_Softwaremaske

Alle meetwaarden en eventuele overschrijdingen worden direct via de monitoring of via een potentiaalvrij contact gemeld. Een display in de PDU geeft ook lokaal informatie over alle belangrijke meetwaarden. Het voorkomen van operationele storingen draagt bij aan de rendabele, veilige en kostenbesparende werking van uw datacenter. Bovendien reduceert deze continue bewaking de extra werkzaamheden voor de wettelijke herhalingsbeproeving.

Want conform de ongevallenpreventievoorschriften (DGUV voorschrift 3, voorheen BGV A3) kunnen de controletermijnen voor de isolatiemeting bij het gebruik van een permanente lekstroombewaking in de praktijk worden aangepast. Een ander pluspunt voor de veiligheid en hoge beschikbaarheid is de mogelijkheid, dat u BlueNet-PDU's zelfs bij hoge temperaturen in het rack bedrijfszeker kunt gebruiken.

Overzicht BlueNet-voordelen

Hogere persoonlijke, bedrijfs- en installatieveiligheid

  • Registratie van de lekstromen voor snelst mogelijke opsporing van foutlokalisatie op rack-niveau
  • Preventieve veiligheid ter bescherming van mensen voor het gevaar van elektrische stroom
  • Minimalisering van storingen en onverwachte bedrijfsonderbrekingen van de gevoelige IT-techniek
  • Direct herkennen van lekstromen bij installaties en apparaten
  • Permanente bewaking van systemen en apparatuur zorgen voor een hogere bedrijfszekerheid

Hoger rendement

  • Reduceren van de kosten en werkzaamheden voor de terugkerende DGUV V3 controles dankzij continue monitoring
  • Geen dure en ongeplande installatiestilstand en servicewerkzaamheden 

Hogere brandveiligheid

  • Herkenning van het ontstaan van brandgevaarlijke lekstromen al in de ontstaansfase

Meer informatie vindt u op www.bachmann.com, of neem contact op met Jeroen Deurloo 06-14 38 92 76