STULZ introduceert 160kW WPAmini

STULZ introduceert de STULZ Explorer WPAmini, een nieuwe luchtgekoelde koelmachine met een capaciteit van 160kW. De koelmachine is geoptimaliseerd voor gebruik in onder meer datacenters.

De WPAmini is voorzien van een redundant koudemiddelcircuit om de betrouwbaarheid van de koelmachine te vergroten. Deze circuits worden aangestuurd op basis van de vereiste koelcapaciteit, zodat ook bij een lage belasting de koelmachine met maximale efficiëntie opereert. De WPAmini is voorzien van aluminium microkanaal condensators en vier scrollcompressors, die gefaseerd (25, 50, 75 en 100%) worden geactiveerd aan de hand van de benodigde capaciteit.

stulz-wpamini

Vrije koeling

Het energieverbruik van de WPAmini kan worden teruggedrongen door gebruik te maken van vrije koeling, waarvoor optioneel functionaliteit beschikbaar is. De koelmachine beschikt over drie modi: DX, vrij koeling en gecombineerd. In gecombineerde modus genereert de WPAmini koeling door gelijktijdig compressorkoeling en vrije koeling in te zetten. Dit maakt het mogelijk bij een relatief hoge buitentemperatuur - die te hoog is om uitsluitend van vrije koeling gebruik te maken - toch te koelen met vrije koeling.

Het is ook mogelijk de WPAmini in een ‘Low Noise’-versie verkrijgbaar. Bij deze versie zijn de compressors in een speciale geluidsisolerende behuizing geplaatst die de geluidsproductie van de koelmachine verlaagd tot gespreksniveau. Daarnaast kan de koelmachine optioneel worden voorzien van ventilatordiffusers, die de luchtgeleiding verbeteren. Dit zorgt voor een verdere reductie in de geluidsproductie van de unit. De koelmachine is afhankelijk van het model geschikt voor temperaturen van -40 tot +50°C

De WPAmini voldoet aan de eisen van de ErP Directive Stage 2018.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.