Siemon lanceert ultra high-density plug & play glasvezeloplossing voor datacenters

Siemon_LightStack 8

De leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen Siemon breidt zijn LightHouse-programma glasvezeloplossingen uit met LightStack 8. Deze nieuwe ultra high-density oplossing biedt ondersteuning voor zowel huidige als toekomstige toepassingen die zijn gebaseerd op 8 glasvezels.

Met LightStack 8 wil Siemon datacenter een eenvoudig en efficiënt migratiepad naar 40 en 100 Gb/s snelheden voor switch-to-switch oplossingen bieden. Hierdoor kunnen zij toepassingen ondersteunen die vragen om snellere datatransmissiesnelheden, krachtigere gegevensverwerking en een grotere opslag van gegevens. Deze eisen zijn zeer actueel nu Internet of Things-toepassingen steeds grotere sets aan data genereren. Maar ook storage-intensieve cloud-toepassingen vragen om meer en meer capaciteit.

8 vezels

De nieuwe oplossing van Siemon ondersteunt zowel de huidige 40 en 100 Gigabit multimode toepassingen als toekomstige 200 en 400 Gigabit applicaties die gebruik maken van 8 vezels. Daarmee biedt LightStack 8 een complete end-to-end oplossing voor Base 8-toepassingen. Deze oplossing maakt het mogelijk de beschikbare vezels voor 100 procent te benutten, zodat dit soort ‘8 fibre applications’ op efficiënt kunnen worden gefaciliteerd.

Het nieuwe systeem bestaat uit 1U en 4U panelen, modules, adapters, assemblies en jumpers. In een 1U is ruimte voor 144 LC vezels of 864 MTP fibres. Een 4U-oplossing kan 576 LC vezels of 3456 MTP fibres aan. Daarmee is LightStack 8 geschikt voor ultra high-density toepassingen, waar in datacenters vanwege gebrek aan ruimte grote behoefte aan bestaat. Hulpmiddelen als cable management clips aan de voorzijde en schuifmechanismen aan de achterzijde vereenvoudigen de toegang tot netwerkpoorten. De vezels worden beschermd met magnetisch afsluitbare deuren. LightStack 8 is daarnaast standaard voorzien van oplossingen die voorkomen dat vezels na aansluiting onder te grote spanning komen te staan.

Vier duplex LC connectoren

De productlijn omvat tevens low-loss modules die één Base 8 MTP omvormt tot vier duplex LC connectoren. Ook zijn MTP ‘pass-through’ adapters die 40 Gb/s of 100 Gb/s applicaties ondersteunen en pass-through adapters voor LC naar duplex applicaties beschikbaar. Deze modules en adapters kunnen worden geplaatst of verwijderd aan zowel de voor- als de achterzijde van de kasten. Het LightStack 8-systeem kent tevens Base 8 plug and play MTP trunk assemblies, MTP jumpers en hybride kabels voor aansluiting op de backbone of netwerkapparatuur.

De nieuwe LightStack 8 is beschikbaar in ‘low-loss’ OM4 multimode en OS1/OS2 single mode en maakt gebruik van RazorCore glasvezels. Dit maakt de oplossing geschikt voor toepassingen die een zeer kleine diameter van de kabel-assemblies vereisen. Hierbij kan een MTP jumper met een diameter van 2 mm worden toegepast. Het programma omvat verder Base 8 MTP naar LC hybride assemblies die als alternatief kunnen dienen voor modules die ondersteuning bieden voor 10 Gb/s en 4x 10 Gb/s Base 8 MTP to LC BladePatch assemblies met het bekende push-pull mechanisme.

Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en1