Apple bouwt 200MW zonnepark voor datacenter in Nevada

zonnepanelen

Apple gaat in samenwerking met de Amerikaanse energiemaatschappij NV Energy een groot zonnepark bouwen in de Amerikaanse staat Nevada. Het 200MW zonnepark zal worden ingezet om het datacenter van Apple in Reno van duurzame energie te voorzien. Het nieuwe park moet in 2019 worden opgeleverd.

NV Energy kondigt aan in de komende weken toestemming te gaan vragen aan de Public Utilities Commission of Nevada (PUCN) om een power purchase agreement te mogen sluiten voor de faciliteit. Via een dergelijke overeenkomst spreekt een bedrijf met een energiemaatschappij af dat het voor een bepaalde periode gegarandeerd een bepaalde hoeveelheid energie afneemt. Dit geeft energiemaatschappijen die investeren in ondermeer zonneparken en windmolenparken meer zekerheid over de opbrengst van hun investering.

Datacenter in Reno

5MW van de energie die door het zonnepark wordt opgewekt wordt beschikbaar gesteld voor consumenten en commerciële klanten die via NV Energy zonne-energie willen afnemen. De overige energie wordt gebruikt voor het datacenter van Apple in Reno. Dit datacenter werd door Apple in 2013 geopend en heeft 1 miljard dollar gekost.

Apple kondigde in mei aan het datacenter verder te gaan uitbreiden en opnieuw 1 miljard dollar in het datacenter te investeren. Apple heeft toegezegd zijn datacenters voor 100% te willen aandrijven met duurzame energie. Uit cijfers (pdf) van Apple over het fiscale jaar 2016 blijkt dat 96% van het totale energieverbruik van Apple in dit jaar duurzaam was.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)