DMTF en The Green Grid ontwikkelen DCIM schema’s voor power en koeling

DMTF en The Green Grid gaan zich gezamenlijk richten op power en koeling. De bedrijven gaan ondermeer Data Center Infrastructure Management (DCIM) schema’s ontwikkelen voor power en koeling.

RedfishHet werk van de partijen wordt onderdeel van DMTF’s open industriestandaardspecificatie en -schema Redfish. DMTF’s Redfish is ontworpen om te voldoen aan de eindverwachtingen van gebruikers op het gebied van eenvoudig en veilig beheer van moderne schaalbare infrastructuur. Redfish specificeert een RESTful interface en zet JSON payloads in om klanten te helpen oplossingen te integreren met hun bestaande tools.

Standaard software defined datacenter API

“Efficiënte power en koeling zijn kritieke zorgen in het beheer van converged IT-infrastructuur”, aldus Jeff Hilland, directeur van DMTF. “Het doel van Redfish is het publiceren van een standaard software defined datacenter API voor het beheer van alle componenten in het datacenter. De samenwerking met The Green Grid – een belangrijk consortium dat werkt aan het verbeteren van de efficiëntie van IT en datacenterresources wereldwijd – aan deze schema’s maakt via één enkelvoudige en open industriestandaard oplossingen en optimalisaties die voorheen onmogelijk waren.”

Onze sterke coöperatieve relatie met DMTF geeft experts van The Green Grid-leden de mogelijkheid te helpen bij het definiëren van DMTF Redfish schema’s voor power- en koelapparatuur. Deze schema’s verbeteren het vermogen van DCIM producten om een holistische datacenterbeheerervaring te creëren”, aldus Roger Tipley, directeur en bestuursvoorzitter van The Green Grid. “Leden van The Green Grid beschikken over de technische expertise om praktische raamwerken te creëren voor het verbeteren van de efficiëntie van resources. Samen met DMTF leveren wij een consistentere instrumentatie-interface voor apparaat voor het inventariseren, monitoren, configureren en onderhouden van datacenterapparatuur.”

Redfish API Utilisatie project

Het Redfish API Utilisatie project van The Green Grid ontwikkelt:

  • aanbevelingen voor architecturele referentieomschrijvingen met betrekking op beheerbare interfaces gebaseerd op Redfish REST services;
  • voorbeelden van representaties van apparatuur op basis van Redfish-gebaseerde datadefinities en schema’s;
  • en analyses van de waardepropositie van zowel tools als evaluatiealgoritmes op basis van Redfish REST Service API’s.

De initiële schema’s – die nog niet definitief zijn – kunnen alvast worden bekeken in DSP-IS0005_0.1a – Redfish DCIM Artifacts. The Green Grid nodigt geïnteresseerden uit input te leveren voor en commentaar te geven op het werk via de DMTF Technology Submission and Feedback Portal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.