Hoe bepaal je wanneer je infrastructuur toe is aan migratie?

Jan Honig is Director Enterprise Benelux bij CommScope

Nieuwe technologie en de toepassingen daarvan zoals robots, neuroscience, IoT, en artificial intelligence, zorgen ervoor dat ieder bedrijf een transformatie doormaakt. Iedereen wil klaar zijn voor het volgende tijdperk. Hetzelfde geldt voor de datacenter-branche. Het kunnen voldoen aan de eisen voor snelheid en beschikbaarheid is een continue race. Hoe bepaal je hierbij als datacenter manager wat het juiste moment is om je infrastructuur te migreren om in de wedstrijd te blijven?

Datacenter managers worden dagelijks geconfronteerd met interessante uitdagingen. Zo vereisen nieuwe applicaties hogere snelheden, lage latency performance en grotere port density die leaf- en spine infrastructuren kunnen ondersteunen. Daarnaast moeten zij de beschikbaarheid van het netwerk verbeteren terwijl ze ook kosten moeten besparen. Het lijkt bijna een onmogelijke opgave.

Oplossing

Voor veel datacenter managers ligt de oplossing in het migreren van hun infrastructuur. In sommige gevallen direct in zijn geheel, anderen kiezen ervoor dit stukje voor stukje te doen.

De huidige en de verwachte cijfers over het gebruik van data zijn alarmerend hoog. Daarmee wordt migratie van de infrastructuur geen kwestie van ‘of’, maar van ‘wanneer’. Wel heeft ieder datacenter een eigen, unieke set van eisen, verwachtingen van klanten en eindgebruikers en technische overwegingen die meegenomen moeten worden in de beslissing wanneer en hoe de stap naar een migratie moet worden gemaakt.

Drie vragen voor een weloverwogen beslissing

Om een goede beslissing te kunnen maken wat het beste moment is om de infrastructuur te migreren, adviseer ik de volgende vragen te overwegen:

  1. Zijn er nieuwe standaarden op komst? Een van de eisen voor de ontwikkeling van een nieuwe standaard, is dat men kan aantonen dat er behoefte is aan deze standaard en dat deze standaard haalbaar is. Organisaties als IEEE, TIA en ISO nemen immers niet het initiatief voor een standaard als er geen behoefte is vanuit de markt. Als een standaard wordt ontwikkeld, dan kun je daaruit afleiden dat er voldoende vraag zal zijn voor hetgeen dat wordt gestandaardiseerd.
  2. Hoe ziet de markt eruit? Datacenters opereren niet in een vacuüm. Iedere locatie speelt een rol in een ecosysteem van de organisatie (of markt). Begrijpen in hoeverre een organisatie afhankelijk is van het datacenter is van groot belang. Verder is het goed te weten welke afwegingen klanten maken bij een keuze voor een dienstverlener. Dit kan tot verrassende inzichten leiden.
  3. Wat kost het als je niets doet? Als je besluit de migratie uit te stellen, wees je dan wel bewust van de risico’s. Nieuwe applicaties of veranderingen in de markt van je klant kunnen de behoefte aan bandbreedte zomaar drastisch veranderen. Als de eisen stijgen wat is dan het effect op je infrastructuur en welke invloed heeft dit op het beheer en potentiële downtime?

Eigenlijk is het heel simpel: jouw datacenter levert een dienst. Om te bepalen of je er goed aan doet om naar een hogere snelheid te migreren kun je jezelf de simpele vraag stellen: is de fysieke infrastructuur een barrière om deze dienst op het gewenste niveau te blijven leveren?

Neem een kijkje in de toekomst

Het makkelijkst zou natuurlijk zijn om een kijkje te kunnen nemen in de toekomst. Ik wil je daar graag bij helpen en nodig je op donderdagmiddag 21 september aanstaande uit voor het gratis CommScope seminar ‘Everyone Communicates’. Hier geven experts trends en inzichten op het gebied van netwerkinfrastructuren en datacenters zodat je bent voorbereid op iedere uitdaging. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Het seminar is alleen toegankelijk voor eindgebruikers (datacenter- en IT-verantwoordelijken) en consultants/adviseurs.

One Response to Hoe bepaal je wanneer je infrastructuur toe is aan migratie?

  1. Ray Bonis schreef:

    Great insights Jan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.