EkkoSense voegt real-time rapportages toe aan EkkoSoft Critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.1. Nieuw in de software is de mogelijkheid real-time rapporten op te vragen over de energiecapaciteit, beschikbare ruimte en koelingscapaciteit in een datacenter.

EkkoSoft Critical is een SaaS-gebaseerde 3D-thermische visualisatie en monitoringsoplossing. De software helpt datacenters kritieke thermische risico’s in datacenters te beheren. Hier voegt het bedrijf hier in versie 3.1 real-time functies voor capaciteitsplanning aan toe waarmee beheerders de layout van hun datacenter kunnen optimaliseren om thermische risico’s te verminderen.

Real-time informatie

“De inzet van power, ruimte en koeling zijn drie meetwaarden waar datacenterbeheerders continu van de op hoogte moeten blijven. Het beschikbaar krijgen van een nauwkeurig, up-to-date beeld van wat daadwerkelijk in het datacenter plaatsvindt is altijd moeilijk geweest”, stelt Dean Boyle, CEO van EkkoSense. “Met EkkoSoft Critical 3.1 vernieuwen we het op gebied van datacentercapaciteitsrapportages en leveren datacenterbeheerders in real-time directe toegang tot prestaties op het gebied van energieverbruik, ruimtegebruik en de totale inzet van koeling.”

EkkoSoft Critical 3.1 van EkkoSense (bron: EkkoSense)

EkkoSoft Critical 3.1 kan worden geïntegreerd met de EkkoAir reeks Internet of Things-enabled sensoren van het bedrijf. Deze sensoren bieden gebruikers toegang tot real-time data over thermische waarden en de koeling van het datacenter, wat datacenterbeheerders helpt de koeling van IT-apparatuur te optimaliseren. Boyle stelt dat klanten die EkkoSoft Critical en deze sensoren inzetten een energiebesparing van tenminste 23% kunnen realiseren, waardoor zij hun investering in minder dan 12 maanden terugverdienen.

Verantwoordelijk voor 29% van de storingen

Boyle wijst erop dat thermische problemen verantwoordelijk zijn voor 29% van alle datacenterstoringen wereldwijd. Met EkkoSoft Critical 3.1 wil het bedrijf datacenterbeheerders helpen het beheer van thermische risico’s en capaciteitsmanagement te verbeteren. EkkoSense wil bedrijven niet alleen ondersteunen bij het optimaliseren van bestaande datacenterlayouts, maar ook bij het ontwerpen en optimaal inrichten van nieuwe datacenters zodat deze direct vanaf de bouw zijn geoptimaliseerd. Dit voorkomt dat bedrijven koelapparatuur moeten toevoegen naarmate de temperatuur in het datacenter stijgt.

Meer informatie over de oplossing is beschikbaar op de website van EkkoSense.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.