Sunbird’s dcTrack 6.0 helpt het datacenter te optimaliseren

Sunbird Software lanceert dcTrack Data Center Infrastructure Management (DCIM) Operations Release 6.0. Deze nieuwste versie biedt datacenterbeheerders toegang tot datacenter business intelligence en visuele analytics die hen helpen datacenteroptimalisaties door te voeren. Daarnaast verbetert het systeem change management door zeker te stellen dat verzoeken en work orders nauwkeurig, tijdig en in compliance met organisationele of SLA vereisten worden uitgevoerd.

“Technologische trends als big data, Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI) creëren kansen voor business innovatie, maar zorgen ook voor veel druk op moderne datacenters”, aldus Herman Chan, directeur van Sunbird Software. “Hedendaagse datacentermanagers hebben een snelle, nauwkeurige en eenvoudige manier nodig om power- en ruimtecapaciteit te voorspelen en analyseren om on-demand IT-resources beschikbaar te kunnen stellen. De nieuwe dashboards en chart widgets in Release 6.0 leveren deze informatie en bieden te mogelijkheid dieper in de rauwe data te duiken voor een gedetailleerdere analyse. De verzoek en work order verbeteringen vullen deze datagedreven aanpak aan door zeker te stellen dat wijzigingen die nodig zijn om klantbehoeften te ondersteunen tijdig en volgens de specificaties worden uitgevoerd.”

Beschikbare capaciteit nauwkeuriger beheren

Release 6.0 voegt gedetailleerdere visuele analyses toe aan de business intelligence dashboards van dcTrack, waarmee gebruikers capaciteit beter kunnen beheren. Het nieuwe ‘what-if’ dashboard en grafieken geven de inzet van power en ruimte op projectbasis aan om datacentermanagers te helpen de netto impact van toekomstige projecten op de beschikbare capaciteit nauwkeurig in te schatten. Deze data helpt beheerders te bepalen of zij de beschikbare capaciteit beter kunnen inzetten om investeringen uit te stellen of dat projecten een tekort aan resources zullen veroorzaken. Dit stelt datacentermanagers beter in staat te voldoen aan de behoeften van klanten, zonder de dienstverlening te onderbreken.

dcTrack 6.0 helpt ook ongebruikte capaciteit beter in kaart te brengen. Gebruikers kunnen de daadwerkelijk gebruikte, gebudgetteerde en ongebruikte power capaciteit analyseren op fabrikant, model en andere waarden, zodat zij precies kunnen nagaan waar capaciteit ongebruikt blijft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Model Library van Sunbird, dat 30.000 modellen van 450 leveranciers bevat.

Meer informatie is beschikbaar op het blog van Sunbird.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.