Serverius start nieuwe internet exchange

Serverius is gestart met een nieuwe internet exchange. AS-IX is volgens Serverius een non-commercieel peering-initiatief tussen verschillende operators van datacenters en netwerkbedrijven. Deze bieden gratis 10G peering-poorten aan, evenals een 1G VLAN vanuit hun eigen netwerk PoPs.

Volgens een bericht op de website is Serverius begonnen met AS-IX omdat ze al jaren kosteloze L2 datatransport bieden tussen hun eigen PoP-locaties. Daar is nu een peering VLAN met route servers aan toegevoegd om dataverkeer uit te wisselen tussen BGP-gebruikers. Inmiddels kunnen ook niet-klanten hieraan meedoen, de basis voor een autonoom Internet Echange Point.

“AS-IX is veel krachtiger dan de traditionele internet exchanges”, zegt Sergei Petoechkin van Serverius. “Het AS-IX is ook vanaf het begin al redelijk omvangrijk. Leden kunnen al een verbinding leggen vanuit meerdere locaties in Nederland, van het noorden tot de regio Amsterdam.”

AS-IX is geen alternatief voor AMS-IX, DE-CIX of NL-IX, daar is het netwerk te klein voor. Het zou vooral kleinschalige dataverkeer moeten faciliteren, en volgens Serverius blijft dit gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *