BIT voorziet BIT-2BCD van nieuwe noodstroomaggregaten

Een datacenter (bron: Pixabay)

BIT maakt bekend de noodstroomaggregaten van BIT-2BCD te vervangen door nieuwe aggregaten. De bouw ging begin dit van start en is inmiddels afgerond.

Aan downtime hangt een fors prijskaartje; per minuut kan de schade in de duizenden euro’s lopen. Noodstroomaggregaten zijn dan ook van groot belang om de continuïteit van een datacenter te kunnen garanderen. Dit betekent echter ook dat het vermogen van de noodstroomvoorziening moet meegroeien met de groei van het datacenter.

3x 1750kVA

Waar de vorige aggregaten van BIT een vermogen van 3x1250kVA hadden, leveren de nieuwe aggregaten 3x 1750kVA. Ook zijn de nieuwe aggregaten voorzien van een slimmere besturing. De machines worden digitaal aangestuurd in plaats van analoog. Dit maakt het mogelijk de systemen beter te monitoren en geeft meer controle over de aggregaten.

Daarnaast zijn grotere dieseltanks geïnstalleerd. Bij de oude set-up was dit 3x 5.500 liter, nu is dit opgehoogd naar 3x 15.000 liter. De dieseltanks zijn in afgesloten brandcompartimenten opgesteld.

N+1

De noodstroomvoorziening is N+1 (Need plus One), oftewel redundant, aangelegd. Indien een noodstroomaggregaat dus wordt verstoord, kan de functionaliteit hiervan worden overgenomen door een ander exemplaar.

email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *