Eaton vergroot vermogensbereik van UPS 93PM

De Eaton 93PM UPS

Eaton kondigt aan zijn UPS 93PM assortiment van driefase, onderbrekingsvrije voedingen (UPS’en) uit te breiden met een groter vermogensbereik van 30 naar 500 kVA.

De Eaton 93PM is ontwikkeld om te voorzien in een stabiele, ononderbroken, schone stroomvoorziening en is gericht op toepassingen bij datacentra, IT- en commerciële gebouwen. Met het uitgebreide assortiment wordt ingespeeld op een verschuiving in de vraag vanuit de industrie naar meer stroomvoorzieningsopties. Het assortiment zal vanaf juli 2017 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) verkrijgbaar zijn.

Modulair en schaalbaar

De UPS-markt verschuift van de traditionele benadering van grote UPS’en naar een modulair, schaalbaar ontwerp, waarbij de klant precies die stroomvoorziening kan kiezen die hij die dag nodig heeft en waarbij deze, op basis van veranderende bedrijfseisen, in stapjes kan worden verhoogd. Dit is een flexibelere en meer efficiënte benadering van stroombeheer. Door het modulaire ontwerp van de 93PM kan de UPS-capaciteit eenvoudigweg worden verhoogd door extra modules aan de bestaande UPS toe te voegen. De capaciteit kan met stappen van 50 kVA worden verhoogd, waarbij de volledige bypass-capaciteit vanaf het begin wordt behouden.

“Er zijn twee duidelijke krachten in datacenter en energietechnologie – de totale kosten (TCO) en de hoogst mogelijke beschikbaarheid,” aldus Ingmar de Winter, Marketing Manager, Critical Power Solutions bij Eaton.” Omdat klanten de systeemefficiëntie willen verhogen en de energiekosten willen verlagen is het stapsgewijs verhogen van de stroomcapaciteit daarbij belangrijk. Herstellingsvermogen blijft het kernpunt van het UPS-ontwerp van Eaton, maar we willen ook slimmer beheer van cruciale toepassingen mogelijk kunnen maken.”

Gericht op cruciale toepassingen

Het 93PM-assortiment is ontworpen om de kritieke infrastructuur te allen tijde in bedrijf te houden met een uptime van 100%. De 93PM omvat een aantal functies om de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid te garanderen voor cruciale toepassingen, waaronder Hot Sync. Dit is een gepatenteerde technologie van Eaton voor het delen van de belasting tussen UPS’en, waarmee een storing op één enkel punt in een parallel werkend UPS-systeem wordt geëlimineerd. Daarnaast bevat de 93PM Advanced Battery Management (ABM), dat intelligent laden mogelijk maakt en zorgt voor een langere levensduur van de batterij.

Om de bedrijfszekerheid en veiligheid van het systeem verder te verhogen, maakt het ontwerp van de Eaton 93PM de elektrische installatie en toepassing makkelijker en veiliger omdat het vooraf ontworpen, geteste, geïnstalleerde en geïntegreerde veiligheidsonderdelen bevat. Hierdoor is het niet nodig om een UPS te ontwerpen in het opwaartse stroomdistributiepaneel, waardoor de risico’s voor de systeemontwerper en klant worden geëlimineerd en de totale installatiekosten omlaag kunnen.

Tot 97% efficiëntie in dubbele-conversiemodus

Het 93PM-assortiment maakt efficiëntieniveaus tot 97% in dubbele-conversiemodus mogelijk maakt. Een oudere generatie UPS vervangen door de 93PM betaalt zich in twee tot drie jaar terug. Ook is de UPS voorzien van het Energy Saver System (ESS), die het mogelijk maakt tot 99% efficiëntie te bereiken, en het Variabele Module Management Systeem (VMMS), dat ook bij lage UPS-belasting probeert dubbele conversie efficiëntie te bereiken.

Het beheer van de 93PM vindt plaats via een LCD-touchscreen dat in één oogopslag essentiële statusinformatie levert in zowel grafisch als numeriek formaat. Het ondersteunt ook Eatons Intelligent Power Management (IPM) software, die wordt gebruikt voor het controleren en beheren van de UPS als een integraal onderdeel van de energie- en IT-infrastructuur.

Maatregelen automatiseren

Met de interface op internetbasis kunnen meerdere UPS’en en andere apparatuur voor stroomvoorziening worden gemonitord. De IPM kan in virtuele datacentra worden verbonden met bestaande virtualisatie management systemen, waarmee gebruikers op eenvoudige wijze de automatisering van beleidsmaatregelen voor stroomvoorziening situaties kunnen configureren, zoals stroomafsluiting of gecontroleerde uitschakeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.