Rittal treedt toe tot Open19 Foundation

Rittal treedt toe tot de Open19 Foundation. Deze organisatie richt zich op de ontwikkeling van gestandaardiseerde, modulaire IT-infrastructuur om een hogere efficiëntie, lagere kosten en meer flexibiliteit in het datacenter mogelijk te maken.

De Open19 Foundation is in mei 2017 gelanceerd door LinkedIn, Hewlett Packard Enterprise en VaporIO. De community richt zich op open source ontwerpen op basis van gestandaardiseerde architectuur voor computer- en storagecomponenten in een standaard 19-inch rack. Binnen deze racks moeten componenten van verschillende fabrikanten compatibel zijn met elkaar.

Energie-efficiëntie vergroten

“Met het oog op de stijgende energiekosten, gebruiken we alle mogelijkheden om de energie-efficiëntie voor onze klanten te vergroten. Om dit te onderstrepen treden we toe tot de Open19 Foundation, waarbinnen wij helpen innovatief rackontwerp vorm te geven”, aldus Jason Rylands, wereldwijde directeur Data Center and Open Compute Solutions bij Rittal.

“De Open19 Foundation is een snelgroeiende community van bedrijven uit een brede reeks datacenter- en edge-ecosystemen. We zijn verheugd dat Rittal als belangrijke, wereldwijde speler in de markt lid is geworden van de Open19 Foundation”, aldus Yuval Bachar, voorzitter van de Open19 Foundation.

Open19 rack

Rittal levert een betaalbaar en snel inzetbare oplossing in de vorm van een Open19 rack, gebaseerd op het standaard 19-inch rack. Daarnaast gaat het bedrijf het Open19 ecosysteem ondersteuning via zijn lidmaatschappij en innovaties gericht op zowel bestaande datacenters als de veranderende klantbehoeften promoten.

“Als lid van de Open19 Foundation is Rittal nu beter gepositioneerd om te voldoen aan de vraag vanuit de datacentermarkt. Deze bestaat onder meer uit een groeiend aantal hyperscalers en colocatieproviders, evenals convergentie van de telecommunicatiesector en edge computing”, voegt Rylands toe.

Het Open19 rack van Rittal (bron: Rittal)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *