Project rond slimmere DCIM-oplossingen krijgt miljoen dollar subsidie

Prototypes van de eerste sensoren die door het CRIC van de McMaster University zijn ontwikkeld voor het DCIM-project (bron: McMaster University)

Onderzoekers van de Canadese McMaster University krijgen bijna een miljoen dollar tot hun beschikking voor een DCIM-project. Dit project moet leiden tot een nauwkeuriger Data Center Infrastructure Management (DCIM) systeem dan vandaag de dag beschikbaar is.

Het gaat om een project dat wordt uitgevoerd door het Computing Infrastructure Research Centre (CRIC) van de McMaster University. Dit project wordt door het CRIC uitgevoerd in samenwerking met Cinnos Mission Critical Incorporated, gespecialiseerd in schaalbare en modulaire datacenters. Het project krijgt 1 miljoen dollar beschikbaar gesteld door de Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada (NSERC). Daarnaast stelt ook Cinnos 580.000 dollar aan cash en 500.000 dollar aan goederen en producten beschikbaar voor het project.

Vitale aspecten monitoren

Het project moet leiden tot een slim systeem dat de vitale aspecten van een datacenter beheert. Dit moet bedrijven helpen het energieverbruik van hun datacenter terug te dringen, minder arbeidsuren te reserveren voor het monitoren van het datacenter en hierdoor geld te besparen.

Het project staat onder leiding van de hoogleraren Rong Zheng, Douglas Down en Ishwar K. Puri van de McMaster University. Het project is gericht op de ontwikkeling van tools die de prestaties van datacenters in real-time analyseren en helpen te bepalen hoe het energieverbruik kan worden teruggedrongen. Daarnaast moeten de tools helpen technische problemen in het datacenter te voorspellen voordat deze optreden, zodat zij preventief kunnen worden verholpen.

Beheer automatiseren

“Dit project revolutioneert datacenterbeheer door continu de prestaties te monitoren”, zegt Ghada Badawy van het project. “De analytische algoritmes die wij ontwikkelen gebruiken prestatiemeetwaarden om beslissingen rond het beheer van de infrastructuur en de diagnose van problemen in real-time te automatiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.