Siemon lanceert met nieuwe SkinnyPatch 6A modulaire shielded patch-kabels

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, breidt zijn programma koperbekabeling uit met de volledig afgeschermde (shielded) SkinnyPatch categorie 6A modulaire patch-kabels. Deze nieuwe patch-kabels beschikken over een gereduceerde kabeldiameter, zonder hierbij in te leveren op prestaties. Hierdoor kan de beschikbare ruimte in kabelgoten beter en efficiënter benut worden, wat van belang is in ondermeer high-density datacenters. De kleine diameter maakt ook een grotere flexibiliteit bij het plaatsen van bekabeling en een betere doorgang voor luchtstromen mogelijk.

Doormiddel van een soepele kern van (28 AWG) is een diameter van de kabel gerealiseerd van slechts 5,5 millimeter. Dit geeft de SkinnyPatch 6A S/FTP een kleinere buigradius mogelijk dan andere bekabeling, wat voordelen biedt op het gebied van kabelmanagement. Zo kunnen de kabels eenvoudigere in kleine ruimtes worden geplaatst, verwijderd of verplaatst. De geringe diameter leidt daarnaast tot een ruimtebesparing in racks, terwijl meer ruimte beschikbaar is voor de luchtstroming voor het koelen van apparatuur in de kabinetten. De volledig afgeschermde (S/FTP) kabels bieden hogere prestaties op het gebied van zowel transmissiesnelheden als alien crosstalk dan unshielded bekabeling (UTP).

Toenemende populariteit van 28 AWG patch-kabels

“De populariteit van 28 AWG patch-kabels is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat is een direct gevolg van de zorgen die veel datacenter managers hebben over de beperkte luchtstroming door racks in datacenters en telecom-ruimtes als gevolg van overvolle kabelgoten. In dat soort ruimtes vindt immers high-density patching plaats en kan de luchtstroming maar al te gemakkelijk bemoeilijkt worden”, zegt Lee Funnell, technical manager EMEA van Siemon.

Het onafhankelijke testlab Intertek heeft vastgesteld dat de nieuwe SkinnyPatch patch-kabels voldoen aan aan de eisen van ANSI/TIA-568-C.2 en ISO/IEC 11801:2002, of deze overschrijden. SkinnyPatch categorie 6A-technologie is gebaseerd op de cross pair-isolatiemethode van Siemon. De patch-kabels bieden een 360 graden krimp, waardoor de verbinding tussen connector en kabel grote trekkrachten kan weerstaan.

De SkinnyPatch 6A S/FTP van Siemon (bron: Siemon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *