Nerdalize haalt bijna 750.000 euro op voor CloudBox servers in woningen

nerdalize

Nerdalize heeft via een crowdfundingcampagne bijna 750.000 euro opgehaald bij investeerders. Dit is fors meer dan de 250.000 euro die het bedrijf als doel had gesteld. De crowdfundingcampagne loopt tot en met 1 juli.

Nerdalize is een Nederlandse start-up die woningen in Nederland wil verwarmen met restwarmte van servers. In tegenstelling tot andere partijen vervoert Nerdalize de restwarmte hierbij niet van een datacenter naar woningen, maar wil het bedrijf servers in woningen plaatsen. De warmte die deze ‘CloudBox’ servers afgeven, wordt ingezet voor het verwarmen van woningen en de warmwatervoorziening in huizen.

Warm water

De warmte wordt afgegeven in de vorm van warm water afgegeven aan de CV-ketel in woningen. Dit warme water wordt gratis door Nerdalize beschikbaar gesteld. De startup neemt daarnaast de energiekosten van de servers voor rekening. Woningeigenaren die ervoor kiezen servers van Nerdalize in hun woning te plaatsen kunnen naar schatting 300 dollar per jaar besparen op hun energierekening.

Klanten van Nerdalize profiteren van relatief lage tarieven. Zo rekent de start-up een tarief van 37,08 euro per maand voor een dual core server met 3,2GB RAM-geheugen. Deze lage tarieven kan het bedrijf hanteren, aangezien het geen datacenter hoeft te bouwen om servers te huisvesten.

Eerste servers in augustus geplaatst

Met behulp van de opgehaalde investering wil Nerdalize in augustus starten met het plaatsen van de eerste servers in woningen. In totaal wil Nerdalize 50 woningen gaan voorzien van CloudBox servers.

Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.