Switch introduceert Tier 5 standaard met 30 aanvullende elementen

Een datacenter (bron: Pixabay)

Switch introduceert een nieuwe Tier 5 datacenterstandaard. De standaard voegt dertig extra elementen toe aan de elementen waar organisaties zoals het Uptime Institute datacenters op beoordelen.

De nieuwe Tier 5 standaard is opgesteld door enkele voormalig medewerkers van het Uptime Institute, die ook betrokken waren bij de ontwikkeling van de standaarden van deze organisatie. Het Uptime Institute zelf is echter niet betrokken bij de standaard. “De verschillende industriemaatstaven zijn verouderd” aldus Vince Renaud, één van de auteurs van de standaarden voor operationele duurzaamheid van het Uptime Institute. Renaud was van 2009 tot 2013 CTO van het Uptime Institute. “Switch’s Tier 5 standaard voegt kritieke variabelen toe die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de colocatie-industrie verbeteren.”

Tekortkomingen van bestaande standaarden

Datacenterexperts wijzen volgens Switch op verschillende dreigingen voor de beschikbaarheid van datacenters. Het gaat hierbij om waterschade, de aanwezigheid van PoP’s van te weinig carriers, de vestiging van datacenters op geografische locaties die hoge risico’s op leveren en het ontbreken van voldoende fysieke- en netwerkbeveiliging. Deze missiekritieke elementen worden niet geëvalueerd in andere beoordelingssystemen voor datacenters.

Switch stelt dat dit gebrek aan transparantie het voor Chief Information Officers (CIO’s) en datacenterbeheerders moeilijk maakt de verschillende tussen colocatieproviders uiteen te zetten bij het selecteren van een nieuwe provider. Met de nieuwe Tier 5 standaard wil Switch dit probleem aanpakken. De dertig extra elementen in de Tier 5 standaard hebben onder andere betrekking op het aantal beschikbare carriers, de locatie van leidingen van koelsystemen in of boven het datacenter, fysieke en netwerkbeveiliging en het gebruik van uitsluitend duurzame energie.

‘Standaarden moeten worden uitgebreid’

“De originele standaarden zijn gecreëerd voor enterprise datacenters”, legt Hank Seader, die als auteur betrokken is geweest bij verschillende standaarden van het Uptime Institute en voormalig algemeen directeur van het instituut. “De datacenteropties die beschikbaar zijn voor de industrie zijn uitgebreid. Om relevant te zijn, moeten de standaarden eveneens worden uitgebreid.”

Switch wil op termijn de open ‘Data Center Standards Foundation’ (DCSF) oprichten, waarvoor de Tier 5 standaard de eerste stap is. De DCSF wordt een onafhankelijke, non-profit standaardisatie-instelling die onder leiding staat van technologiebedrijven en industrie-experts, waaronder de originele auteurs van de standaarden van het Uptime Institute.

email

One Response to Switch introduceert Tier 5 standaard met 30 aanvullende elementen

 1. Niek van der Pas schreef:

  Goed om te zien dat er behoefte is aan datacenter standaarden.
  De Europese standaarden reeks NEN-EN-50600 geeft volop invulling aan de verschillende aspecten zoals verwoord in dit artikel. De basis van de EN 50600 is een “Business risk analysis”. Het gekozen ontwerp maar ook het de te nemen operationele maatregelen volgen uit deze analyse.
  De huidige Europese reeks wordt binnenkort gepubliceerd als ISO/IEC Technische Specificatie documenten onder Nummer TS 22237- en wordt na verdere internationale aanpassing omgezet tot een Internationale ISO/IEC Norm. Het lijkt mij heel goed als Switch een keer kennis maakt met deze norm, waarschijnlijk staat al heel veel van de wensen beschreven in deze norm.
  Niek van der Pas
  Voorzitter NEN Normcommissie Computerruimten en datacenters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *