Digital Realty gaat samenwerking met AWS aan voor directe verbindingen

Na de introductie van AWS Direct Connect vanuit het Londense Sovereign House datacenter, biedt Digital Realty de dienst nu ook aan vanuit Atlanta. De ATL1 en ATL2 datacenters zullen daarmee eveneens directe privéverbindingen bieden met Amazon Web Services.

Digital-realty-trust-inc-logo-300x147 AWS Direct Connect is een aanvulling op Service Exchange, de on-demand connectiviteitsdienst van Digital Realty.

“De beschikbaarheid van AWS Direct Connect in de datacenter van Digital Realty in Atlanta is een duidelijke verbetering voor de technische infrastructuur in deze belangrijke regio”, zegt Dan Thompson, senior analyst bij 451 Research. “Het is een belangrijke regio waar nieuwe marktleiders op het gebied van technologie sterk in opkomst zijn.

“Digital Realty zet zo zijn strategie rond cloud-enabled interconnectie door die het bedrijf heeft ingezet met de introductie van Service Exchange vorig jaar. Ze bieden meerwaarde voor wereldwijd opererende bedrijven die hun eigen cloudinitiatieven willen uitbouwen.”

Volgens Chris Sharp, Chief Technology Officer bij Digital Realty, borduurt het bedrijf voort op de snelle ontwikkelingen rond de oplevering van nieuwe clouddiensten in een regio die sterk in opkomst is. “We zijn zeer tevreden over onze samenwerking met AWS bij het aanbieden van deze cruciale dienst in een ongelooflijk innovatieve markt. We zien ernaar uit om deze samenwerking voort te zetten bij het opzetten van nieuwe directe verbindingen wereldwijd.”

Meer over
Lees ook
Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Digital Realty en investeringsmaatschappij Blackstone hebben een gezamenlijke onderneming aangekondigd die vier hyperscale datacentercampussen in drie metropolen verspreid over Europa en Noord-Amerika gaat opzetten. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 7 miljard dollar en is gericht op het leveren van ongeveer 500 m1

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

De vereniging NLconnect groeit naar 85 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1