Delfts datacenter The Datacenter Group opent deuren voor het publiek

Diverse Nederlandse datacenters – waaronder The Datacenter Group in Delft – openen op 13 juni 2017 tijdens de Nationale Datacenter Dag hun deuren voor geïnteresseerde bedrijven met een eigen IT-omgeving. De open dag is een initiatief van de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association).

The Datacenter GroupTijdens de Nationale Datacenter Dag worden de datacenters uit de onzichtbaarheid gehaald door ze één dag open te stellen voor een breed publiek. In slechts twintig jaar is de datacentersector uitgegroeid tot zijn huidige omvang en belang. Hoewel ze vrijwel onzichtbaar zijn voor het doorsnee publiek, vormen datacenters het fundament onder onze digitale economie. Steeds meer internationale bedrijven kiezen voor een datacenter op Nederlandse bodem. Samen met Londen, Parijs en Frankfurt vormt Amsterdam de top-4 van datacenterlocaties in Europa. Vrijwel overal groeit de datacentermarkt, maar de groei in Nederland gaat harder dan elders. Dat komt doordat Nederland het meest betaalbaar is als het gaat om onroerend goed, zakendoen en leven in het algemeen. Met Schiphol als luchthaven is het bovendien bijzonder toegankelijk voor internationale klanten.

Meest energie-efficiënte datacenter van Nederland

The Datacenter Group is inmiddels tien jaar actief en levert co-locatiediensten vanuit een datacenter in Amsterdam en Delft. Deze datacenters zijn volgens The Datacenter Group de meest energie-efficiënte van Nederland en zijn sinds de oprichting beide 100 procent online. Tijdens Nationale Datacenter Dag gaat The Datacenter Group het belang van duurzaamheid nader toelichten.

The Datacenter Group in Delft is één van de deelnemende datacenters die voor het publiek haar deuren opent. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor drie rondleidingen. De rondleidingen starten respectievelijk om 9.45 uur, 11.30 uur en om 15.15 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar communicatie@tdcg.nl met als onderwerp aanmelding Nationale Datacenter dag of te bellen naar 020- 4869773.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.